MOVILA BANULUI, COMUNA TERORIZATA DE HOTI

Fara primar si fara politisti

MOVILA BANULUI, COMUNA TERORIZATA DE HOTI

– ajunsi la disperare, localnicii se pregatesc de rascoala

Aflata la doar 25 de kilometri de Buzau, comuna Movila Banului parca este blestemata sa nu aiba parte de primar si de aici nicifoto movila banului de celelalte servicii care tin de institutiile statului, institutii a caror menire ar trebui sa confere un con de liniste locuitorilor celor trei sate: Movila Banului, Cioranca si Limpezis. La ora actuala Movila Banului nu are apa, nu are canalizare, scoala a intrat in reparatie deceniul trecut si nu sunt sanse sa fie data in folosinta in urmatorul cincinal, Caminul Cultural gazduieste, in cursul saptamanii, elevii de la scoala generala, iar in week-end se transforma in salon de nunti. Dupa cum va puteti da seama, comuna nu are efectiv primar. Pe hartie are o primarita, Frusina Ghinea, acesta fiind numele inscris pe buletinele de vot. Femeia asta da foarte rar pe la primarie, cand nu danseaza se ocupa de propria societate. Si cu acestea fiind zise, este foarte clar ca la ora actuala,comuna Movila Banului este o stana cu multi caini. Poate sunt pe receptie presedintele Consiliului Judetean si prefectul judetului Buzau si poate analizeaza activitatea de la primaria Movila Banului. Altfel ii putem considera complice la perpetuarea situatiei disperate in care se afla localnicii din aceasta comuna. Cu siguranta, dupa o simpla verificare si constatare a faradelegilor din comuna, doamna primar se poate considera o victima a sistemului si va da vina pe faptul ca apartine unui partid aflat in opozitie. Impresia satenilor este insa ca dumneaei se afla in opozitie cu satenii, in opozitie cu ceea ce ar trebui sa faca prin comuna.

 

Movila Banului a ajuns localitatea cu cele mai multe furturi pe cap de locuitor. Se fura si ziua, se fura si  noaptea. Mai mult s-a ajuns ca hotii sa intre cu masina in curtile oamenilor, sa incarce prada si apoi sa plece nestingheriti. Banuiesc ca va dati seama, ca pe timp de noapte, hotii se simt in largul lor, intunericul fiindu-le cel mai bun aliat. Iluminatul public se face cu un bec la zece stalpi, adica trei becuri pe o distanta de un kilometru si alea insurubate la scoala si in fata portilor angajatilor primariei. Prostii satului orbecaie prin intuneric. Nu-i asa doamna primar ca oricand puteti fi acuzata de complicitate la furturile din comuna ?

Dupa cum spuneam, in Movila Banului hotii fac legea. Furturile se petrec zilnic, plangerile se fac cam la doua zile, dar degeaba. Oamenilor le este frica sa mai iasa noaptea din curte, dar sa mai misune prin sat. Politistii fac cercetari si atat. Dau din umeri si spun ca nu pot sa-i prinda pe hoti. Au un cerc de banuiti si atat.

Probabil ca anchetele se deruleaza de genul: domnule hot, spune si mie ai furat din curtea lui X ? Domnule sef, sa moara mama si fratii mei daca eu am furat ceva ! Bravo ma, stiam eu ca tu esti baiat cinstit! Acum mergi ca ai treaba! Sefule, multumesc frumos, sa fii sanatos si sa ramai la Movila Banului pana iesi la pensie!

Sa ma ierte Dumnezeu, dar ceva e tare putred la Movila Banului; sunt locuinte unde hotii au patruns de cel putin trei ori in ultimile trei luni. Oamenii ii vad pe hoti le spun politistilor… si nu se intampla nimic. Practic hotii isi vad de treaba in continuare. Ei se plimba in voie prin casele oamenilor si le cunosc mai bine decat pe ale lor. La unul dintre ultimile furturi, li s-a indicat inclusiv masina cu care s-a intrat in curte pentru a se fura. Unul dintre pagubiti le-a spus politistilor cuvinte care nu le pot reproduce pentru ca altfel, eu as ajunge  in fata instantei si nu hotii.

Daca ar fi sa prezint toate nemultumirile oamenilor din Movila Banului cred ca mi-ar trebui cateva sute de file. Deocamdata ma opresc si sper ca vor interveni la timp cei care sunt indreptatiti sa stopeze situatia exploziva de la Movila Banului. Altfel, nimeni nu mai garanteaza ca va fi bine in comuna.(Povestea continua)

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings