MISIUNE SALVARE BARBAT DIN FANTANA SURPATA

UPDATE  Dupa mai bine de o ore si jumatate, Victima a fost extrasă. Cu eforturi susținute, salvatorii buzoieni au reușit extragerea victimei, un bărbat în vârstă de 36 ani.

Persoana, care era acoperită în totalitate de pământ, a fost recuperată în siguranță de colegii noștri, este conștientă și cooperantă.

A fost preluată de echipajul medical pentru investigații. Elicopterul SMURD din cadrul ISU Brașov este prezent la fata locului.

STIRE INITIALA. Un bărbat care efectua lucrări la o fântână a fost acoperit de un mal de pământ și pietre. (Foto ARHIVA) Victima și alte câteva persoane interveneau la fântâna respectivă, aflată chiar lângă unitatea de pompieri din localitate. La un moment dat, arată primele date, în timp ce bărbatul săpa, malul de pământ și pietre s-a surpat și l-a acoperit. Cum pompierii se aflau la câțiva metri distanță, au intervenit de urgență. Însă, din cauza cantității mari de pământ ce s-a prăbușit, încă nu s-a reușit extragerea victimei. Pompierii intervin pentru a aduce cât mai repede victima la suprafață.

“La fața locului au fost alocate 1 autospecială de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 container multirisc. În acest moment, pompierii executa săpături pentru extragerea persoanei. Din informațiile primite pana la acest moment, nu a fost stabilit contactul cu aceasta. Misiunea este în dinamică”, anunță ISU  Buzău

Potrivit unor surse, se pare că bărbatul surprins de malul de pământ ar fi din satul Mlăjet, orașul Nehoiu. El și colegii săi au mers la un localnic din Mărunțișu pentru a-i curăța fântâna ce are pereții formați din bolovani. Nu se știe exacat ce s-a întâmplat, dar, într-o secundă, pământul și bolovanii ce alcătuiau pereții s-au dislocat și s-au prăbușit peste muncitor.

Salvatorii se luptă să îl scoată pe bărbat cât mai repede de sub pământ. Între timp, a fost solicitat și un echipaj SMURD care să intervină în caz de nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings