Ministrul Romascanu, intareste colaborarea culturala cu Franta si Germania

olaborarea pe tărâm cultural dintre România, pe de o parte, Franța și Germania, de cealaltă, au fost subiectele principale abordate pe parcursul unor întâlniri separate dintre ministrul Culturii, senatorul social-democrat buzoian Lucian Romașcanu, și ambasadorii  Laurence Auer și Peer Gebauer.

Astfel, Ziua Francofoniei și preluarea preșe­dinției Consiliului Uniunii Europene de către Franța vor fi ocazii care pot fi marcate prin evenimente culturale comune, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, ministrul român al Culturii: ,,Ieri (marți, n.r.) am avut marea plăcere și deosebita onoare de a mă întâlni cu E.S. Doamna Laurence Auer, ambasa­doarea Republicii Franceze la București. Am purtat o discuție deschisă despre trecutul și viitorul colaborării culturale între țările noastre, trecând prin pre­zentul extrem de bogat în proiecte valoroase. Urmea­ză Ziua Francofoniei, președinția Consiliului UE asigurată de Franța și multe alte ocazii pe care le putem marca prin evenimente culturale”, spune Romașcanu.

Miercuri, pe parcursul întâlnirii cu ambasadorul Germaniei, cele două părți au ținut să remarce istoricul ,,extrem de bogat al sprijinului ambasadei pentru prezența culturală a României în spațiul german”: ,,O nouă zi, o nouă plăcută și onorantă întâl­nire, de data aceasta cu E.S. Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București. Am avut discuții aplicate despre colaborarea culturală dintre cele două țări, despre istoricul extrem de bogat al sprijinului ambasadei pentru prezența culturală a României în spațiul german (de men­ționat doar ajutorul dat pentru cele două târguri majore de carte, Leipzig și Frankfurt) și despre cum va continua acesta în viitor. Vom avea ocazii concrete și în acest an de a face proiecte relevante împreună și pentru acest lucru reiau și aici mulțumirile noastre”, a scris ministrul Culturii, Lucian Romaș­canu, pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings