Ministrul Romaşcanu: Îmi venea să ies să îmi pun ștreangul când am văzut

Invitat la Interviurile DC News, Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit despre filmele pentru festival sponsorizate de Consiliul Național al Cinematografiei.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit în ediția de marți, 8 februarie, despre filmele pentru festival sposorizate de Consiliul Național al Cinematografiei.

“Făceam analiză pe text cu Petru Hadârcă, cu directorul teatrului din Chișinău, două piese am văzut, de la amândouă îmi venea să ies să îmi pun ștreangul. Este vorba despre Seceta Roșie și Dosarele Siberiei, care pe ei îi macină, ei se luptă acolo; a fi român în Moldova nu e atât de simplu ca a fi român în România. Jumătate de piesă la Seceta Roșie am stat cu mâna la urechi, e o piesă făcută din jurnale ale celor care au trăit Marea Foamete din 1945-1947, cu cazuri de canibalism. Dar nu pot să îi condamn pentru că e extrem de important pentru ei să mențină memoria asta și să nu alunece în alte alea. Așa a crescut cinematografia noastră, poate acum ați văzut, nu știu dacă sunt finanțate de CNC că n-am urmărit, dar sunt destule comedii pe Netflix care chiar au succes”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, pentru DC News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings