MIHAI A PLECAT, „POASCA” RAMANE…

„Generatia de aur” a presei buzoiene a ramas fara un membru al echipei de baza. Poate ca unora li se pare exagerat faptul ca o parte dintre oamenii din presa autohtona sunt inclusi intr-o „Generatie de aur”. Acum nu este nici locul si nici momentul. Despre „Generatia de aur” care a facut si inca mai face presa din suflet, respect si dragoste de meserie…alta data. Acum spunem cu regret ca echipa a fost parasita de unul dintre membrii de baza: „POASCA”.

Mihai Voicu -„POASCA”, cel mai cunoscut şi apreciat DJ de radio și realizator (pionier si formator) de evenimente din Buzău, s-a stins din viață în noaptea de vineri spre sîmbătă după o lungă suferinţă.

Mihai Voicu ar fi împlinit în luna august a acestui an 50 de ani, era căsătorit şi tată a doi copii. El a fost unul dintre primii oameni de radio din Buzău, a fost realizator şi coparticipant la numeroase acţiuni culturale mai ales la cele desfăşurate la fosta Casă a Tineretului, a intemeiat „Rockoteca”, era recunoscut în toată ţara ca unul din cei mai buni realizatori de evenimente. „Cand Poasca apare, soarele rasare pe fata publicului”, era un slogan neafisat, dar ramas in memoria celor care aveau placut prilej sa participe la o actiune Marca „Poasca”.
Mihai a stiut sa transmita un mesaj cu reverso muzicii pe care o transmitea. Pentru buzoieni, ora cand butona „Poasca” era precum momentul zero. Era ora cand uitai de tot si-ti aminteai ca esti om, ca esti roman, ca esti buzoian. Mihai, stia sa scoata tot ce e mai bun din noi, era un coleg si un om minunat. De altfel si Biblia spune ca cine moare in saptamana cea dintai dupa Pasti, numita pretutindeni Saptamana Luminata – merge de-a dreptul in rai pentru ca lumina raiului straluceste fiecaruia care moare in aceasta saptamana si pentru ca in timpul acesta usile raiului sunt deschise, iar cele ale iadului inchise. Cel care moare este primit in rai, indiferent de pacatele care le-a facut, caci toate i se iarta.

Mihai a plecat! A ajuns in RAI ! Acolo nu este singur. Ii este alaturi fostul redacor sef de la Radio Campus Elena Popescu – plecata dintre noi prematur in tragedia de la Mihailesti- al carui sicriu a fost purtat pe umeri si de Mihai Voicu…

„Sunt doar o mica parte din ce am fost candva

Prea multe lacrimi amare cad pe mine

Sunt departe de casa

Si am trecut singur prin toate

Pentru prea mult timp

 

Simt ca si cum nimeni niciodata nu mi-ar fi spus adevarul

Despre cum cresc oamenii si ce lupta va fi

In gandurile mele confuze

M-am intors sa aflu

Unde am gresit”

            din sufletul Elenei Popescu

 

 

Este alaturi si de fostul coleg, devenit un renumit actor Sorin Saguna, pleccat prematu dintre noi, in iulia 2014, cand abia implinise 25 de ani.

las totul… de sorin saguna

îmi las părul pe spate să curgă,
să curgă în cascade mereu proaspete.
părul să fie şi apă şi mal.

îmi las pielea să ningă pretutindeni,
e cea mai liberă înhumare a umanului.
eu printre voi, voi printre mine…

îmi las gândurile să zboare în stoluri,
vor vesti ploaia fericirii mele colosale.
prin ploaie, universul Eu…

îmi las timpul să se întindă,
să se întindă ca un aşternut curat.
patul, sunt Eu…

îmi las tot ce mă cheamă
să curgă în fericirea armoniei mele…
EU sunt Eu, mereu Eu, mereu iubindu-mă…

25 August 2008

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings