MATEMATICA…LA CRASMA

Saptamana trecuta, peste 400 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră din cadrul razie_elevi_bar_14951800Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi în acţiuni preventiv-reactive, desfăşurate cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Poliţiştii au verificat, astfel, locurile şi zonele cunoscute ca frecventate de elevi, în vederea depistării celor care absentează de la cursuri şi au efectuat controale în unităţi comerciale, pentru a stabili dacă angajaţii se conformează interdicţiilor legale referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice şi ţigări minorilor.

În zonele în care s-a acţionat, poliţiştii au identificat şi 169 de elevi care absentau de la cursuri.

De asemenea, într-unul dintre barurile controlate de poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, au fost depistaţi trei adolescenţi – doi de 17 ani şi unul de 16 ani – şi un tânăr în vârstă de 19 ani, toţi elevi la un liceu din Buzău, în timp ce practicau jocuri de noroc neautorizate -joc de cărţi cu miză în bani.

Cei patru elevi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 500 de lei, poliţiştii luând măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 61/1991 şi împotriva barmanului care a îngăduit practicarea jocului de noroc.

Totodată, conducerea liceului la care sunt înscrişi elevii respectivi a fost informată cu privire la aspectele constatate.

Siguranţa şcolarilor este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, astfel că acţiunile de acest gen vor continua până la încheierea anului de învăţământ 2012 – 2013.

Actiunea desfasurata, a fost filmata si o puteti urmari dupa ce o descarcati de aici:

https://dlf.transfer.ro/ACTIUNE_BARURI_SCOLI-transfer_ro-01mar-676547-transfer_ro-04mar-40413a.avi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings