Măsuri suplimentare de limitare a răspândirii Coronavirusului

După ședința de lucru desfășurată sâmbătă, 1 august, și condusă de prefectul Leonard Dimian, Direcția de Sănătate Publică a întocmit o analiză a cazurilor de infecție cu SARS CoV-2 înregistrate la nivelul județului Buzău. Din totalul celor 1375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani (336 de cazuri), iar în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19, cei mai afectați au fost pacienții cu vârste cuprinse între 71-80 de ani.

În acest  context și analizând oportunitatea restrângerii activității între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfășoară activități în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan. Această hotărâre vine însoțită de intensificarea acțiunilor de control în zonele cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație. Rezultatele vor fi analizate periodic și, în funcție de acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus.

Având în vedere riscul considerabil de infectare prin accesarea de mai multe persoane a bancomatelor, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurate astăzi, 3 august, s-a  decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum și obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte și după utilizarea acestora. De asemenea, unitățile bancare trebuie să desfășoare periodic operațiuni de dezinfectare a bancomatelor. 

Prefectul Leonard Dimian aduce din nou în atenție necesitatea de a respecta cu strictețe măsurile minime de protecție cum sunt purtarea măștii de protecție în spațiile închise și în spațiile deschise aglomerate, păstrarea distanțării fizice și dezinfectarea mâinilor.

”Depinde de fiecare dintre noi să prevenim îmbolnăvirea. Prin respectarea unor măsuri minime de igienă, de distanță socială, putem sta departe de patul de spital și îi putem proteja pe cei dragi. Măsurile de protecție luate de fiecare dintre cetățenii județului pot respinge măsurile coercitive și limitează răspândirea îmbolnăvirilor. Fiți responsabili, stimați buzoieni, dați dovadă de precauție! Trebuie să facem un efort comun pentru a ne sprijini reciproc, astfel încât să reducem cât mai mult riscul de infectare cu SARS CoV-2”, a declarat prefectul Leonard Dimian.

Iata si continutul Hotararii

Art.1. (1) Montarea de către societățile bancare de dispensere cu dezinfectant pentru mâini la aparatele automate bancare și informarea cetățenilor cu privire la dezinfectarea mâinilor imediat după folosirea acestora.

          (2) Inițierea de operațiuni periodice de dezinfectare a aparatelor automate bancare de către societățile bancare.

Art. 2. Autoritățile publice locale, prin comitetele locale pentru situații de urgență, au obligația să afișeze la loc vizibil, în toate zonele aglomerate menționate în Hotărârea nr. 15/30.07.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău a informațiilor privind obligativitatea purtării măștilor de protecție, precum și a verificării respectării măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Art. 3. Măsurile stabilite potrivit prezentei hotărâri, precum și a Hotărârii nr. 15/30.07.2020 sunt obligatorii pentru toată perioada stării de alertă.

Art.4. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu” al județului Buzău prin Secretariatul Tehnic Permanent, va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și comitetelor locale pentru situații de urgență.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings