MARCEL…LA TIMPUL TRECUT

Motto: „Lauda de sinenu miroase-a bine!”

 

Ciolacu numai de laudatori externi nu are nevoie. Are destui in sanul partidului. Unii laudatori se dau in stamba pentru ca ei cred ca doar asa pot sari in saua cailor mari, pe cand alti laudatori ii canta in struna si in acelsi timp isi achizitioneaza cate o motosapa apreciind ca unealta simpla, fara motor, adica sapa, nu-i de ajuns pentru ocuparea scaunului din primul birou pe mana dreapta de la parterul unui bloc semet de pe Unirii din Nord. Acestia din urma, intr-o gluma serioasa il „alinta”, in spate binenteles, ca fiind „micul dictator”.

Daca ne ducem in urma cu zece ani, mai exact pe la 2008, vremea in care Marcel Ciolacu era vice la  Primaria Buzau, cu regret, putem vorbi despre modul cum actiona „micul dictator”. Mergeai la el ca orice cetatean onest din municipiul Buzau si-ii prezentai o problema de interes pentru comunitate, problema de care nu avea cunostinta, dar care avea menirea de a  indrepta unele aspecte edilitar-cetatenesti. Vicele Marcel asculta, nota, dar nu promitea nimic. Avea timp sa mearga la fata locului, sa se documenteze, sa discute cu colegii si apoi sa decida. Dupa doua zile sau doua saptamani, cand te intalnea, doar intreba:” E bine acum?” Astfel de situatii am intalnit „n” in perioada despre care facem vorbire! Si s-au facut lucruri frumoase de la cresa pana la la bresa din asfalt. N-am auzit niciodata sa strige in gura mare AM FACUT! AM FACUT!

Sa lasam trecutul si sa revenim la prezent. Dupa ce am lasat sa se scurga o perioada de gratie de sase luni, prelungita apoi la un an, incercand sa-i las Cezarului timp de acomodare cu cele peste 100 000 de probleme revarsate din nemultumirile buzoienilor-spun asta pentru ca fiecare dintre locuitorii municipiului are ceva de sesizat, multi spun „STOP”, a venit timpul trasului de urechi. Intr-un SMS trimis redactiei, un buzoian spune ca, in vara anului trecut a zis cuiva de la PALAT, ca gropile dintr-o anumita zona a municipiului, zona cu care de altfel unii se mandresc, sunt gata sa se uneasca, iar adanciturile sa la aduca la stadiul de grote. Raspunsul a fost clar si raspicat: Da se rezolva! Si s-a rezolvat, dar pe stil nou! Trei saptamani au trudit doua echipe de asalt, si au reusit sa rezolve problema doar in portiunea de unde s-a ridicat prima doamna, iar dupa colt, al doilea domn! Restul, adica 90 la suta din lucrare si care vizeaza numai muritorii de rand, s-a rezolvat pe „google maps”! Cu un cursor cu cap de marker, zona a fost ajustata precum frumoasa din basme…

Concluzia: n-ati invatat nimic de la „micul dicatator”! Degeaba-i suflati in ceafa si-l gadilati pe la urechi, apoi va bateti cu pumni-n piept precum colegele lui Tutuianu …

P.S. Apropo de mott-ul din marginal, iata parerea unei cititoare:“Lauda de sine, nu miroase-a bine!” se refera la persoanele care-si dau cu parerea ca ceea ce fac ele este bine si spun tuturor asta. In momentul in care persoanele fac asta, pot gresi sau pot fi privite negativ, parand superficiale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings