“MAGIA COPILARIEI”

Ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă astăzi este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949). Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Naţiunilor Unite.

Ziua Universală a Copilului

Ziua Universală a Copilului are loc anual la 20 noiembrie. Prima dată proclamată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în 1954, a fost înfiinţată pentru a încuraja toate ţările să instituie o zi, în primul rând pentru a promova schimbul reciproc şi înţelegerea în rândul copiilor şi în al doilea rând să iniţieze acţiuni pentru a beneficia şi promova bunăstarea copiilor din întreaga lume.

Ziua promovează obiectivele prezentate în Carta pentru bunăstarea copiilor. La data de 20 noiembrie 1958 Naţiunile Unite au adoptat Declaraţia Drepturilor Copilului. Ulterior, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat Convenţia cu privire la drepturile copilului, tot la 20 noiembrie 1989.

Prezentam programul de evenimente organizate de Consiliul Judetean Buzau  pentru copiii buzoieni

29 Mai 2015 – Sala de spectacole a Consiliului Județean

Aproximativ 1.000 de copii de vârstă preșcolară și din clasele I-IV, inclusiv din sistemul DGASPC, sunt invitați la piesa de teatru ”Magia Copliăriei”, susținută de actorii Teatrului Excelsior. Vor avea loc trei reprezentații, începând cu ora 10.00.

30-31 mai 2015 – Insulița din Parcul Crâng

Concurs de șah pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 ani și 16 ani. Probele se vor desfășura, în cele două zile, începând cu ora 10.00. Câștigătorii vor primi premii constând în diplome, cupe, medalii, dulciuri, table de șah și cărți.

 

1 iunie 2015

 

Stadionul Gloria – Competiție de tenis de masă, adresată copiilor cu vârste între 8 și 12 ani. Câștigătorii vor fi premiați cu diplome, cupe, medalii, dulciuri și echipament sportiv.

Parcul Tineretului – începând cu ora 17.00, copiii sunt invitați să se joace împreună cu personajele de desene animate preferate și să se fotografieze cu acestea.

De asemenea, tot la ora 17.00 va începe, în Amfiteatrul din Parcul Tineretului un spectacol oferit de copiii din centrele DGASPC și de către Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Copiii vor primi dulciuri și baloane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings