Let’s Do It, Romania! – Ziua de Curăţenie Naţională 2013

Sămbătă, 28 septembrie 2013 se derulează cea de a IV-a ediţie a evenimentului “ Let’s Do It, Romania!  –  Ziua de Curăţenie curatenie (1)Naţională”.

Acest eveniment va fi marcat  şi de angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău Buzău.  Astfel,  sămbătă,  28 septembrie 2013,  între orele 9,30 şi 13,00, 40 de voluntari de la A.P.M Buzău, Comisariatul Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu şi SC PETROCLASSIC SRL, firma parteneră în această campanile, vor derula o acţiune de ecologizare în pădurea care aparţine Schitului  „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”  din localitatea Berca. Activitatea de ecologizare va fi urmată de o acţiune de plantare a unor puieţi de arbori şi arbuşti în această zonă.

“Let`s Do It, World!” este cea mai mare mişcare socială, reuşind să mobilizeze peste şapte milioane de voluntari în numeroase acţiuni de curăţenie şi educaţie.  Anul trecut au fost organizate 84 de acţiuni de curăţenie de câte o zi în Asia, Africa, America de Nord, America de Sud şi Europa, fiind strânse peste 67.000 de tone de deşeuri.

In primele trei ediţii din România au participat peste 650.000 de voluntari, care au colectat peste 1,6 milioane de saci de deşeuri.

Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit o tradiţie, care aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi.

Anul acesta, în aceeaşi lună cu România vor face curăţenie generală Olanda, Franţa şi Rusia.

Obiectivul strategic în acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor colectate la 40 la sută din numărul de saci colectaţi, de la 35 la sută în 2012, 26 la sută în 2011 şi 17 la sută în 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings