LA ARHIEPISCOPIE, POVESTEA CONTINUA

Dupa ce a luat masuri radicale privind schimbarea consilierilor din Arhiepiscopie, personalul de la birouri si de asemenea personalul CIPRIANauxiliar de tip protopopiate, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, IPS Ciprian continua “curatenia” in Arhiepiscopia Buzaului.

IPS Ciprian nu mai vrea masini pe alee

De unde poate continua mai bine, decat de la poarta institutiei. Se pare ca IPS Ciprian nu este prea incantat de aglomeratia de masini a slujitorilor sai parcate de la bariera pana la poarta Episcopiei. Asadar se pare ca noul Episcop nu ar mai da voie la masini, profesorii, consilierii, preotii care vor fi la birouri fiind nevoiti sa vina pe jos pe aleea Episcopiei.

Scartaie si scaunul secretarului

Asa cum multi au confirmat, Ciprian Campineanul a venit la Buzau cu temele facute si s-a pus pe treaba. Dupa injumatatirea numarului de protoierii din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei de catre Consiliul Eparhial era normal ca sa se puna in discutie si postul secretarului. Deocamdata nu s-a luat o decizie finala in ceea ce priveste numele noului secretar ce va veni, cert este ca la ora actuala scaunul preotului Alin Zamfirescu scartaie din ce in ce mai tare.

Preotul Constantin Catoi cel mai regretat protopop

Cum era de asteptat, dupa schimbarile survenite in Arhiepiscopie, multi slujitori ai Domnului nu sunt de acord cu masurile luate de IPS Ciprian. Astfel ca fiecare isi da cu parerea despre ce va fi in viitor. Multi spun ca nu este buna alegerea unui singur protopop la mai multe biserici. Acestia spun ca s-au construit multe biserici si ca birocratia este mare. De aceea s-au si infiintat Protoieriile II, III si Maracineni. Unul dintre protopopii regretati este preotul Catoi Constantin. Ca in orice colectiv, invidia este starnita atunci cand se vad realizarile unora pe mai multe planuri. De ce a fost starnita invidia colegilor in acest caz? Pentru ca a stiut sa faca fata foarte bine si ca protopop si ca sef al Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Buzau.  Chiar daca, la momentul respectiv,  pe unii colegi i-a infuriat venirea lui la carma Directiei pentru Cultura, se pare ca acum este regretat ca fost protopop.

Protopopul numit pe o perioada determinata

Se aude ca viitorul protopop va fi numit pe o perioada determinata de 3 sau 6 luni. Va fi un fel de experiment pilot pentru ca se va incepe cu volumul de munca, se va analiza daca un singur protopop va putea face fata la  toate  sarcinile pe care o sa  le aiba.

Tot ca viitor protopop, acestuia nu i se va mai acorda dreptul de a avea parohie, ci va fi mereu in vizita de lucru. Multi vad aceasta masura ca fiind una atat administrativa, cat si transparenta. Se urmareste sa se vada cumva stilul preotilor, numarul de credinciosi, cati bani se fac din pomelnice, daca predica, cum predica, adica sa fie vrednici de treapta lor si nu in ultimul rand sa se faca cunoscut, in fata credinciosilor.

Urmeaza preotii cu probleme de afaceri si iz amoros

Dupa ce ani in sir, fostul sef al Eparhiei Buzaului si Vrancei, regretatul Epifanie Norocel a fost destul de indulgent cu unii preoti si a trecut cu vederea multe intamplari, se pare ca noul Episcop va face in sfarsit lumina in ceea ce priveste “problemele” unor preoti. Revolutia din Arhiepiscopie va continua intr-un mod drastic daca ne referim la cazurile unor preoti “de afaceri” si preoti cu probleme cu iz amoros, IPS Ciprian avand aici putin mai mult de munca.

 

Andreea  Petre

Privacy Policy Settings