ÏSTETUL FRANCOFON”A FOST PREMIAT

Prima ediție a Concursului de Cultură Generală pentru Elevi de Gimnaziu „Istețul Francofon”, organizat de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” prin secția Biblioteca Franceză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, și-a desemnat câștigătorii. La concurs s-au înscris 511 elevi din județ și au participat 503.

Concursul „Istețul Francofon” s-a desfășurat online, în ziua de 22 martie, pe platforma Worldwall și a constat în 15 întrebări tip grilă de cultură generală despre francofonie. În stabilirea clasamentului s-a ținut cont de prima variantă de răspunsuri trimisă, numărul de răspunsuri corecte și de timpul în care concurenții au răspuns.

Potrivit regulamentului, primii 20 clasați sunt premiați cu: permis de bibliotecă fără costuri (în cazul în care nu au), pot împrumuta 5 cărți în loc de una (până la finalul lunii mai se pot bucura de această facilitate), o diplomă și un semn de carte. De asemenea, primii 10 clasați primesc: o carte în limba franceză, o diplomă și un semn de carte. Diplome vor primi și profesorii care au contribuit la organizarea și defașurarea concursului.

„Ne-am bucurat de sprijinul a 28 de profesori din 26 de școli și licee din județul Buzău. Colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean a fost una fructuoasă, numărul mare de participanți se datorează bunei colaborări cu doamna prof. Iulia Coman, inspectorul de limbă franceză, care s-a ocupat de promovarea evenimentului. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, premiile vor fi transmise elevilor prin intermediul cadrelor didactice după vacanța de Paștele ortodox. Mulțumesc profesorilor pentru această colaborare, felicitări câștigătorilor și tuturor participanților”, declară Raluca Andrei, bibliotecar Secția Biblioteca Franceză a Bibliotecii Județene „V.Voiculescu” Buzău.

Premii Concursul Istetul Francofon2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings