INDEPENDENTUL CELOR 555 DE ZILE

Constantin „Bebe” Ionescu, de trei zile a revenit la matca PNL. Cariera politica si-a inceput-o la PD alaturi Cezar Preda. A parasit pedeul in momentul in care partidul a devenit PDL. S-a alaturat liberalilor in 2008, partid din care a lipsit timp de 555 zile. Constantin Ionescu, din 2004 incoace, a fost extrem de activ in alegeri, dovedind in acelasi consecventa in ceea ce priveste candidatura. Cu siguranta, va candida in continuare si nu se va lasa pana nu-si va vedea visul implinit:de primar sau de parlamentar. In cele ce urmeaza, vom prezenta cateva din aventurile politice prin care a trecut Constantin Ionescu de la prima candidatura si pana in prezent.

 

Prefectul Ion Vasile a vrut sa-l „decapiteze”

In 2004 a fost ales consilier municipal din partea PD, iar dupa negocieri, viceprimar . Doi ani mai tarziu, repectiv in 2006, viceleprimarul intra in coflict cu prefectul Ion Vasile care a solicitat suspendarea din functie a lui Constantin Ionescu. La sfarsitul lunii martie 2006, Valeriu Ungureanu, pe atunci deputat, ii trimitea o scrisoare ministrului de interne, subiectul fiind legat de incompatibilitatea viceprimarului Constantin Ionescu. Ministru la interne era Vasile Blaga, lancea PD, prieten cu Cezar Preda, rezultatul cred ca-l banuiti…

 

Paraseste PDL …

Preşedintele organizaţiei municipale a PDL Buzău, Geta Burducea, preşedintele executiv al aceleiaşi filiale, Constantin Ionescu, şi Ionel Pororo, vicepreşedinte, şi-au anunţat, in 6 august 2008, demisia din partid şi înscrierea în PNL, cei trei renunţând inclusiv la posturile de consilieri locali. Geta Burducea spunea atunci că a recurs la acest gest pentru că “PDL a devenit un partid surogat”, “nu mai e nici democrat, nici liberal, după fuziunea cu PLD. Constantin Ionescu a precizat că se regăseşte mai degrabă în PNL decât în PDL.

 

In 2008, batut de o femeie...

 

Constantin Ionescu PNL (Colegiul 6), batut mar de Carmen – Ileana Moldovan (PSD). Fostul viceprimar al Buzăului, Constantin Ionescu, nu a avut nicio șansă în fața Ileanei Moldovan, fosta reporteriță a Antenei 1. Dacă nu s-a putut parlamentar, Ionescu s-a mulțumit cu funcții în administrația locală, acum fiind consilier local în orașul Buzău.

Materiale promoționale, bannere, reclamă în mass-media sau evenimente artistice au făcut parte din armele de luptă ale liberalilor. Unul din principalii sponsori oficiali din 2008 ai PNL este Alexandra SRL Buzău, care a donat la PNL suma de 70.000 de lei.

 

Candidat si in 2012

Februarie 2012- strangea semnaturi pentru candidatura de consilier municipal. Fostul viceprimar recunoaște că majoritatea semnăturilor le-a adunat din asociațiile de proprietari, pe care le reprezintă. Și, un alt lucru pe care l-a mai spus Ionescu, este că pe lista de semnături nu apare sigla PNL.

 

17 martie 2016, paraseste PNL si este „bombardat” de Ovidiu Anghel

“Nu mai am nici o legătură cu PNL. Am demisia pe care o voi depune la secretariatul PNL. Candidez pentru un oraş eliberat politic. Sigur că am o echipă constituită din oameni neafiliaţi politic, aici reprezentanţi ai unor asociaţii de proprietari. Nu vă ascund faptul că am fost sunat, pentru că de opt ani coordonez activitatea municipală a PNL, de jumătate dintre membrii Biroului Permanent Municipal care au spus că mă vor susţine”, a spus Ionescu.
Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ovidiu Anghel, candidatul acestui partid la funcţia de primar, spune că Ionescu a făcut primul pas către revenirea la matca PSD. „Frustrările personale i-au întunecat judecata, neputând să accepte că a pierdut competiţia internă pentru nominalizarea la Primăria municipiului Buzău în favoarea unui candidat mai bun. Domnul Ionescu a preferat să părăsească o echipă puternică, pentru o aventură personală, care nu va duce nicăieri. Suntem convinşi că acesta este doar un prim pas pentru revenirea domniei sale la matca PSD, partid a cărui nostalgie a păstrat-o în suflet dintotdeauna”, spunea Anghel într-un comunicat de presă.

 

Dupa 555 de zile…

30 septembrie 2017, revenire in PNL. Iata ce a declarat proaspatul liberal Constantin Ionescu: „Este nevoie de întărirea rândurilor opoziţiei la nivelul municipiului Buzău în Consiliul Local Municipal, iar alături de cei cinci consilieri voi face o echipă şi vom colabora în interesul acestui oraş, pentru că buzoienii ne-au trimis în această funcţie, şi aţi văzut şi dumneavoastră, ca presă, ce înseamnă pentru municipiul Buzău un management administrativ continuu, de atâţia ani, al Partidului Social Democrat, anumite derapaje, iar împreună cu colegii mei din Consiliul Local vom lucra în interesul acestui oraş. Sunt un om de echipă, sunt un om de acţiune, am o experienţă administrativă, colaborez foarte bine cu orice persoană de bună credinţă în interes politic şi în interesul acestui oraş şi sper ca Partidul Naţional Liberal, de acum înainte, şi la următoarele alegeri, să obţină un scor electoral demn de un partid liberal”. Doar 555 de zile a facut politica de  independent!

 

Ce urmeaza ?

In cel mai scurt timp, la Compania de apa vor surveni modificari, in sensul ca, Dumitru Cristea, directorul coordonator, se va retrage din functia de presedinte al Consiliului de administratie. Ghiciti cine-i va lua locul?

Dupa alegerile din 2020, daca PSD nu-si va gasi un candidat dotat (actualul primar a declarat ca nu va mai candida), Constantin Ionescu isi va vedea visul implinit…

 

P.S. In campania din 2016, printre altele, a postat, la solicitarea locatarilor si cu acordul colegilor din asociatiile de proprietari, bancute in fata unor blocuri. La unul dintre blocurile beneficiare, bancuta de la scara a creat isterie in randul locatarilor. Isteria a fost atat de mare incat familiile din bloc nu-si mai vorbeau deloc. In loc de salut, oamenii se injurau in gand. Conflictul generalizat a fost stins de primarul Toma care a dispus URBIS SERV sa ridice banca discordiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings