IN STRADA… DE FLORII

Aproximativ 200 de poliţişti se vor afla în stradă, de Florii, în localităţile urbane şi rurale, în vederea traditii de-floriipreîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a luat măsuri ca efectivele din subordine să contribuie, alături de ceilalţi factori cu responsabilităţi în domeniu, la menţinerea ordinii publice în ziua de 13 aprilie a.c., când se sărbătoreşte Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile.

Astfel, aproximativ 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme şi investigaţii criminale se vor afla în stradă, în vederea menţinerii climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Poliţia Locală.

Totodată, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie, în zonele şi la orele cu trafic intens.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea, poliţiştii rutieri fac apel la conducătorii auto să îşi planifice din timp deplasările şi să se informeze cu privire la traseul ales şi condiţiile de drum.

Totodată, conducătorii auto trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings