HOŢI VOIAJORI DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTII BUZOIENI

BĂRBAŢI DIN BUCUREŞTI ŞI ILFOV, ARESTAŢI PENTRU FURTURI DIN BUZUNARE ŞI FURTURI DIN AUTO

*Bărbat bănuit de furturi din buzunare reținut de polițiști

În ziua de 13 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut pentru 24 de ore principalul bănuit în cazul unor furturi din geantă.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în perioada martie – septembrie a.c., bănuitul – un bărbat în vârstă de 69 de ani, din București, ar fi profitat de neatenția persoanelor aflate în mijloacele de transport în comun și le-ar fi sustras, din geantă sau buzunare, bani.

Ieri, polițiștii l-au depistat pe bărbat în municipiul București şi l-au condus la sediul poliţiei în baza mandatului de aducere.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului pentru luarea unei măsuri preventive.

Instanţa a dispus vineri, 14 octombrie a.c., arestarea preventivă a bucureşteanului pentru 30 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Când vă deplasaţi, evitaţi zonele puţin circulate sau întunecate!

**Grupare specializată în furturi din auto prin metoda ”înţepare roată”, identificaţi şi prinşi de poliţiştii buzoieni

 La sfârşitul lunii septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au întocmit şi înaintat referatul cu propunerea de terminare a urmăririi penale privind trei ilfoveni cercetaţi pentru furturi din auto, comise prin metoda „înţepare roţi”, pentru emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a acestora.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-august a.c., bănuiţii ar fi săvârşit mai multe furturi din autoutilitare ce se deplasau din partea de est a ţării spre Bucureşti pentru aprovizionare cu marfă.  În momentul în care maşinile intrau în intersecţii cu sens giratoriu sau care presupuneau reducerea considerabilă a vitezei, în scopul schimbării direcţiei de mers în condiţii de siguranţă, ilfovenii ar fi înţepat roata din dreapta spate a autoutilitarei cu un obiect ascuţit-înţepător. Când conducătorul auto oprea pentru remedierea defecţiunii provocate, aceştia ar fi sustras borsetele cu bani din habitaclul maşinilor.

În urma activităților specifice desfășurate de poliţişti de la începutul anului 2022 pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, în noaptea de 8 august a.c., cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale,  poliţiştii de investigaţii criminale au depistat în flagrant delict pe cei trei ilfoveni, cu vârste cuprinse între 32 şi 39 de ani, la scurt timp după comiterea unei unei tentative la infracțiunea de furt din auto,  prin metoda ”înțepare roată”, în judeţul Prahova.

Ilfovenii au fost interceptaţi de poliţişti în municipiul Bucureşti, în momentul în care părăseau mașina folosită la comiterea faptelor și urmau să-și continue deplasarea cu una dintre mașinile personale.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, iaur autoturismele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei trei, iar în data de 9 august a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a ilfovenilor pentru 30 de zile.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

  • să nu parcheze autovehiculele în zone neiluminate, întrucât la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • să nu lase niciodată cheile în contact şi să încuie portierele, chiar dacă se îndepărtează doar câteva momente;
  • să nu lase niciodată, la vedere, actele maşinii, genţi sau alte bunuri de valoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings