GLORIA, USUREAZA BUGETUL PRIMARIEI

Stop joc.La sfarsitul lunii aprilie, Sport Club Municipal Gloria Buzău ne informa că echipa de rugby și-a anunțat retragerea din SuperLiga CEC Bank, în urma amânării începerii returului campionatului național, dar și datorită restricțiilor bugetare survenite în urma pandemiei cu SARS-CoV-2.

Intentie laudabila.Clubul dorește să promoveze valorile locale și să ajute la dezvoltarea viitorilor mici rugbiști buzoieni. În acest moment, la echipele de copii și juniori activează 4 antrenori buzoieni, care se ocupă de 60 de copii, împărțiți în 3 grupe. Se dorește, însă, ca acest număr să ajungă la 100 în viitorul apropiat.

Stop joc. Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 85 din 29.04.2020, s-a decis ca începând cu data de 29.04.2020, secția „Volei” și secția „Gimnastică” din cadrul clubului SCM Gloria Buzău să devină inactive, cu respectarea procedurile legale specifice.

Inactivarea secţiilor menţionate mai sus are ca fundament restrângerile bugetare actuale, survenite în urma pandemiei cu SARS-CoV-2, precum şi gradul scăzut de solicitare ȋn rândul copiilor şi tinerilor pentru practicarea acestor sporturi.

Extrem de putin. Astfel, ȋn doi ani de activitate, secţia gimnastică a avut legitimați doar doi sportivi de performanţă, cu rezultate remarcabile, sportivi care, la terminarea junioratului, au refuzat prelungirea contractului de activitate sportivă (CAS) și au solicitat transferul la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, datorită unor oferte mai avantajoase (încadrarea în rândul cadrelor MApN).

Stop joc. De asemenea, prin Hotărârea nr.31 din 18.03.2020, Federația Română de Volei a decis închiderea Campionatului Național Divizia A1 (masculin+feminin), iar sezonul competițional este posibil să se reia abia în luna octombrie.

Foarte putin. În cadrul secției volei au activat 16 sportivi de performanţă (din care 5 sportivi sunt buzoieni). Gradul de adresabilitate ȋn rândul tinerilor şi copiilor buzoieni a fost, însă, destul de scăzut, fapt ce a determinat ca în cadrul secției volei să nu funcționeze echipe de copii și juniori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings