GINERELE PRIMARULUI DIN BERCA, RETINUT PENTRU ŞANTAJ

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat trei percheziţii domiciliare şi au ridicat în vederea continuării catusecercetărilor peste 30.000 de euro şi 150.000 de lei, precum şi mai multe înscrisuri

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut joi, pe Valentin Marin, ginerele primarului din Berca pe în vârstă de 47 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.

Marin este suspectat că începând cu luna august 2011 şi până în prezent, împreună cu sotia sa Nicoleta Marin, invatatoare la Scoala 15,  vârstă de 35 de ani, ar fi împrumutat cu diverse sume de bani mai multe persoane fizice, percepându-le diferite dobânzi lunar.

Cei doi mai sunt suspectaţi că ar fi procedat la recuperarea sumelor de bani prin exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă, în situaţia în care debitorii    nu-şi îndeplineau obligaţiile financiare.

În ziua de 20 iunie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au executat 3 percheziţii domiciliare la imobile deţinute/folosite de către suspecţi şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor sumele de 30.000 de euro şi 150.000 de lei, precum şi mai multe înscrisuri.

De asemenea, cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împotriva bărbatului fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea documentării tuturor aspectelor cauzei.

Filmuletul perchezitiei este aici 

Privacy Policy Settings