Gerul cumplit inchide scolile si gradinitele

Cantitatile mari de zapada cazute in ultimele zile, dar si gerul si viscolul anuntate pentru zilele viitoare au determinat inspectoratele scolare sa ia decizia inchiderii scolilor si gradinitelor in mai multe judete.

Desi secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca o situatie a scolilor inchise saptamana urmatoare din cauza conditiilor meteo va exista abia duminica, deja inspectoratele judetene anunta decizii in acest sens.

Printr-un comunicat remis sambata dupa pranz, Institutia Prefectului din Buzau anunta ca suspenda cursurile in toate gradinitele, scolile si liceele din judet in zilele de luni si marti, “ca urmare a temperaturilor scazute prognozate de meteorologi si a situatiei generate de viscol”.

Amintim ca meteorologii au emis, sambata dimineata, un cod galben de vreme geroasa in toata tara, valabil pana pe 9 ianuarie inclusiv. Temperaturile vor cobori frecvent la minus 25 de grade, iar marti se anunta chiar minus 28 de grade si un posibil cod rosu de ger.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings