FINANTARE PENTRU DRUMUL SPRE VULCANII NOROIOSI

Consiliul Județean Buzău a obținut finanțarea pentru modernizarea unui drum județean esențial pentru dezvoltarea turismului din județul Buzău. Este vorba despre drumul care asigură accesul spre Vulcanii noroioși.

Compania Națională de Investiții a aprobat lista-sinteză, unde a fost inclus și proiectul ”Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși DJ 102F km 0+000 – 8+800 și DJ 220A km 0+000 – 5+800, Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși, județul Buzău”, depus spre finanțare de Consiliul Județean Buzău. Acest proiect are o valoare estimată de 96.000.000 lei și o lungime de 14,6 km.

”Am primit vestea mult așteptată de noi, dar și de buzoieni și de turiști. Am obținut finanțarea pentru modernizarea drumului ce duce la Vulcanii noroioși. Astfel, vom avea o infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiștii care vizitează anual Vulcanii noroioși, aproximativ 80.000 persoane/an. Consiliul Județean Buzău va demara licitația de proiectare și execuție pentru ca acest obiectiv să fie realizat într-un timp cât mai scurt.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Buzăul are multe de oferit turiștilor, de la priveliști care îți încântă privirea, la obiective și oameni care îți încântă sufletul. Consiliul Județean Buzău a demarat un proiect de revitalizare a turismului buzoian, iar un prim pas este finalizarea procesului de modernizare a drumurilor de acces către zonele și obiectivele care așteaptă cu brațele deschise turiștii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings