Există loc în casa ta pentru Iisus?

Toată lumea prezentă a fost uimită de mesajul spiritual prezentat de NATY (Panaite Natanael),un copil de 9 ani din Pârscov.

Acesta a prezentat în termeni foarte frumoși îndiferența oamenilor de atunci de a-l primi pe Iosif și Maria, și implicit pe Mântuitorul lumii de a se naște în casa lor.Betleem înseamnă ,,Casa pâinii’’ și în el nu s-a găsit o casă pentru a se naște Mântuitorul acestei lumi! Până la urmă au ajuns la un ,,loc de poposire’’ spune Biblia.Managerul le spune: -Nu am loc, dar pentrucă mi s-a făcut milă de voi, mergeți în grajd! Până la urmă s-a găsit un loc în grajd!
Apel Există loc în inima ta pentru a se naște Iisus?S-au vei spune și tu ca managerul staului: ,,Săracul de tine, mi-e milă de tine, poftim în grajd!’’ Sau de ziua Lui îl vei primi în inima ta, în casa ta și vei sta cu El la masa ta! Iar după aceea vei uita de El lăsându-l afară în iarna lumii reci, și-ți vei mai aduce aminte de El …la PAȘTE! Vărsând câteva lacrimi pe obraji însoțite de neputincioasele noastre cuvinte,,Christos a Înviat!’’ Iisus te întreabă azi: -,,Mă lași să intru în casa ta?’’ Ce-i vei răspunde? El caută azi un loc, este inima ta pregătită să-l primească? Dumnezeu să ne ajute să răspundem afirmativ apelului făcut de El prin gura acestui copil!
IiSUS sau MOȘ CRĂCIUN

De ce Doamne, Tu mereu
Eşti lăsat pe locul doi?
Eşti uitat nu de-un ateu,
Ci de mulţi creştini ca noi.

Ai venit în chip de rob,
Pe Pământul Păcătos,
Şi la fel în chip de rob,
Te-ai născut în iesle jos.

Ai murit pentru ca noi
S-avem viaţă-n Tine.
În ziua de apoi,
Trăind cum se cuvine,

Sus în cer să fim chemaţi,
În ţara de lumină,
Pe veci îndepărtaţi
De tot ce zace-n tină.

Te-ai născut pentru-a muri,
Răsignit pe lemnul greu,
Şi-ai înviat ca să ne-nvii,
Să ne duci la Dumnezeu.

Dar acestea s-au uitat
Ca o frunză ce-a murit
Pe pământul cel uscat
Unde totu-i ofilit.

Adevărul e-ngropat,
Învelit într-un ştergar
Iar în faţă stă plantat
Un biet moş imaginar…

Doamne sfinte, braţul Tău,
Te rugăm acum cu dor,
Fă s-alunge orice rău,
Să-ndrepte orice popor.

Tot ce este efemer,
Dorim ca să dispară,
Să mergem înspre cer,
Din zori şi până-n seară.
Versuri de Emanuel Adrian Vlaicu

Frumusetea reală și spiritul sfânt a clipelor în care comemorăm diferite evenimente care stau la baza relației noastre cu Dumnezeu, sunt mereu umbrite de atâtea ritualuri păgâne creștinate, care se cred a fi o fată frumoasă cu care se îmbracă, sau, zic eu, se ascunde, esența sărbătorii. De fapt, diavolul, dintotdeauna a iubit și s-a străduit să atragă atentia oamenilor de la esențialul sfânt, înspre orice altceva… spre exemplu mitul acestui biet moș cu care ține mintea multor ocupată, asigurându-se astfel că nu vor avea timp și plăcere de a se mai gândi la “plictisitoarea idee a ce s-o fi întâmplat cândva în ieslea aia…”. Doar Dumnezeu poate da lumină și înțelepciune!

Pagină realizată de Ionel Turturică

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings