EVAZIONISTII, CAD PE CAPETE

DE LA LEMNE PENALE…. Ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău referatul cu propunere de continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în declaraţii, faţă de cinci buzoieni cu vârste cuprinse între 28 şi 49 de ani, administratori în fapt sau în drept ai unei societăţi din Buzău cu obiect principal de activitate „comerţ cu material lemnos”.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor a rezultat că, în perioada 2008 – 2012, prin intermediul firmei respective ar fi fost înregistrate tranzacţii despre care organele de control fiscal au apreciat că nu au fost reale şi au avut ca efect deducerea nelegală a unei T.V.A. în valoare de 490.048 de lei şi diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 365.596 de lei. În vederea sustragerii de la plata acestor obligaţii fiscale, doi dintre bănuiţi – în vârstă de 45 şi 43 de ani – ar fi declarat în fals că au cedat, respectiv cesionat părţile sociale ale societăţii.

Sumele rezultate din relaţia comercială dintre firma buzoiană şi parteneri ar fi fost retrase din conturile bancare folosind două contracte de împrumut, doi dintre administratori – în vârstă de 44 şi 49 de ani – fiind bănuiţi că ar fi retras din conturi sumele de 90000 de lei, respectiv 119700 de lei.

…LA OTEL BETON. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus, la propunerea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor, continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este bănuit că, în lunile ianuarie şi februarie 2013, în calitate de administrator împuternicit al unei societăţi comerciale din Buzău cu obiect principal de activitate „transport rutier de mărfuri”, ar fi efectuat achiziţii de mărfuri în valoare de 8.476.304 lei, iar în luna aprilie 2013 ar fi efectuat şapte operaţiuni de transport oţel beton în valoare totală de 369.600 de lei, fără a evidenţia în totalitate veniturile obţinute.

În acest mod, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 2.476.852 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings