EUGEN…URMEAZA PASII LUI MARCEL ?

Eugen Teodorovici a scris, sâmbătă, pe Facebook, primele explicații despre funcția din Guvern:

”Da, am acceptat să fiu numit consilier onorific al Prim ministrului Mihai Tudose. Mulți m-au întrebat de ce am acceptat o astfel de numire mai ales după ce numele meu a fost vehiculat și așteptat de foarte mulți pentru funcții cheie în Guvern și, în special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) în care am fost tratat de conducerea PSD.

Consider că activitatea guvernamentală trebuie să se desfășoare cu profesioniști capabili să ia decizii corecte, la momentul oportun și, înainte de toate, exclusiv în interesul țării.

Nu am niciun motiv să refuz solicitarea actualului premier care, mai mult ca sigur, a fost fundamentată de realizările din timpul mandatelor mele de la fonduri europene și finanțe publice. Nu voi refuza niciodată o astfel de solicitare, întrucât cred că dovada profesionalismului trebuie arătată atunci când este nevoie de ea, fără a ține cont de orgolii personale sau partinice.

Nu m-am ferit să-mi asum răspunderi în momente critice – a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al fondurilor europene și pe cel al finanțelor publice. Nu ezit să amintesc și de măsurile adoptate (deși apreciate ca fiind mult prea îndrăznețe!) în calitate de ministru al finanțelor și care s-au dovedit a fi de succes.
Nu există nimic care să mă facă să nu accept o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atât mai mult atunci când această rugăminte vine din partea Prim ministrului, indiferent de culoarea politică a Guvernului condus de acesta.
Traversăm o perioadă dificilă în care profesionalismul și capacitatea de a lua decizii ar trebui să fie dominantele unei echipe guvernamentale la început de drum. Provocările care urmează mă fac să acord încredere premierului Tudose în determinarea de a schimba abordarea la nivelul echipei guvernamentale (insuficient de experimentată pentru a face față acestora). Dificultățile prezentului și provocările viitoare impun absența oricăror forme de amatorism, în special la nivel guvernamental.

Voi ocupa această funcție onorifică doar atât timp cât propunerile pe care le voi face în diferite sectoare ale

economiei vor fi luate în considerare, concomitent cu neacceptarea oricăror “fantezii” sau “țopăieli” fiscale.”

Daca nu ar fi facut referire la << neacceptarea oricăror “fantezii” sau “țopăieli” fiscale”>>, postarea lui Teodorovici ar fi fost OK. Si asta pentru ca are in spate o cariera de tehnocrat de invidiat: În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie şi decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene. Între 2004 şi 2005, Eugen Teodorovici a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, după ce între 2005 şi 2007 a fost director general al Autorităţii de Management pentru Infrastructură din minister.

Referitor la latura politica, norocul i-a suras la Buzau, pentru ca Teodorovici a fost şi membru al PNL, partid din partea căruia a candidat la alegerile din 2008 pentru un post de senator de Vrancea, dar a pierdut. În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău, intr-un colegiu in care a facut echipa cu deputatul Marcel Ciolacu. Daca nu ar fi candidat alaturi de Marcel, Teodorovici ar fi inregistrat un alt esec politic. Cert este ca in 2012, la Buzau, s-a coagulat un cuplu politic de anduranta.

Dupa alegerile din 2012, Teodorovici a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene, iar Marcel Ciolacu, printre alte functii, a fost numit consilier onorific al premierului Victor Ponta, fără remuneraţie.

Acum, Marcel Ciolacu este vicepremier, iar Teodorovici consilier onorific, , fără remuneraţie.

Putem vorbi despre o rocada politica la cel mai inalt nivel sau despre faptul ca Eugen este pe urmele lui Marcel? Sau viceversa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings