DUCTIL STEEL A INTRAT IN INSOLVENTA

Magistratii Tribunalului Buzau au dispus deschiderea procedurii de insolventa pentru societatea comerciala Ductil Steel Buzau si ductil-steelpunctul sau de lucru Otelu Rosu, a declarat, joi, presedintele Tribunalului Buzau, Constantin Florescu.

Totodata, magistratii au stabilit si un administrator judiciar provizoriu.
Potrivit liderului de sindicat de la Ductil Steel, Gheorghe Botica, “salariatii saluta decizia Tribunalului Buzau”.  “Desi a cerut intrarea in insolventa, Ductil Steel este o firma profitabila, activitatea se desfasoara in continuare in conditii normale la o capacitate de 50%. Speram ca dupa 20 martie sa functionam la 80-90% si sa vina la lucru si angajatii laminorului si ai sectiei de plase sudate, care sunt in somaj tehnic. La aceste doua sectii se lucreaza acum la aproape 30% din capacitate, dar speram ca spre finalul lunii vom creste productia”, a precizat Gheorghe Botica, liderul de sindicat al Ductil Steel Buzau.
Directorii celor doua combinate se vor intalni cu actionarii, pentru a stabili ce vor face de acum inainte. La Ductil Steel Buzau, din cei 800 de angajati, 300 sunt in somaj tehnic.
In schimb, combinatul Otelu Rosu a fost inchis in toamna anului trecut si toti cei 420 de muncitori sunt in somaj tehnic.
Anuntul vine la mai putin de o luna de la intrarea in insolventa al unui alt fost combinat Mechel, cel de la Targoviste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings