Doneaza carti! Si ei sunt romani!

Consiliul Județean Buzău sustine, pana pe 08 aprilie, o campanie de strângere de cărți, acestea urmând să fie donate bibliotecii din Raionul Dubăsari, Republica Moldova.

”Consiliul Județean se află în proces de avizare a unui protocol de colaborare cu Raionul Dubăsari din Republica Moldova. Am primit o solicitare din partea oficialilor din Dubăsari să îi sprijinim cu o campanie de strângere de carte în limba română pentru echiparea unei biblioteci destinate elevilor. Cred că este foarte important să îi ajutăm și să le oferim posibilitatea copiilor să citească autori români, în limba română”, a declarat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Județean Buzău.

Campania este desfă urată împreună cu Inspectoratul Scolar Județean si cu Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”.

Buzoienii interesați pot să doneze cărți fie în scoli, fie direct la Biblioteca Județeană.

Sunt căutate cu precădere volume de beletristică sau cărți de specialiltate redactate, în special, de autori români si, mai ales, de marii clasici ai literaturii române.

”Încercăm să strângem câteva mii de cărti pe care le vom duce în Republica Moldova la sfârsitul lunii aprilie. Vreau să mul umesc tuturor buzoienilor care se vor implica în campanie, scolilor si Inspectoratului Scolar Județean care popularizează această acțiune, precum si Bibliotecii Județene pentru implicare”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings