Donatii pentru Miruna si Teodora

Consiliul Județean Buzău s-a alăturat campaniilor umanitare derulate la nivel local pentru sprijinirea celor două buzoience, Miruna (1 an) și Teodora Tudose (20 de ani), diagnosticate cu două boli grave. În acest sens, prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Buzău, atât Miruna, cât și Teodora, vor primi câte un ajutor financiar, în valoare de 5000 lei.

De asemenea, buzoienii prezenți la concertul cu intrare liberă, susținut de Emeric Imre, organizat de Consiliul Județean Buzău pe 23 februarie, precum și cei care au participat la evenimentele desfășurate la Teatrul George Ciprian, cu ocazia sărbătoririi zilei de Dragobete, 24 februarie, au avut la dispoziție mai multe urne în care au făcut donații pentru Miruna și Teodora.

Astfel, suma strânsă din donații, pe parcursul celor două seri, este de 7300 lei. Urnele vor rămâne și în luna martie la Teatrul George Ciprian, unde vor avea loc mai multe spectacole. Suma strânsă va fi împărțită în mod egal familiilor celor două buzoience.

”Buzoienii ne-au demonstrat, încă o dată, că nu pot rămâne indiferenți la problemele și suferința celor din jur. Au fost două seri presărate cu multe momente emoționante și întâlniri cu oameni frumoși. Sunt convins că, atât prin ajutorul financiar oferit de noi toți, cât și prin rugăciunile noastre, gândurile și faptele bune, vom reuși să le salvăm.” a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Miruna a fost diagnosticată cu Sindromul Sturge-Weber și are nevoie de o intervenție chirurgicală în străinătate, în timp ce Teodora Tudose suferă de encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anti AMPA, aflându-se internată într-o clinică din Viena. Cele două buzoience au nevoie de bani pentru ca familiile să le poată asigura tratamentul la clinici din străinătate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings