DOLOIU A FOST MITUITORUL…

Procurorii DNA au început miercuri urmărirea penală împotriva omului de afaceri Gheorghe Doloiu, președintele Consiliului de Administrație al societății Legume Fructe SA din Buzău, în dosarul în care este cercetat și fostul ministru de Interne Cristian David, conform unor surse judiciare.

Doloiu este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, potrivit acelorași surse. El ar fi fost persoana de legătură între Adrian Mladin, cel de la care ar fi primit mită Cristian David, și fostul prefect de Buzău, Marian Cristinel Bâgiu, pe care fostul ministru de Interne l-ar fi determinat să urgenteze eliberarea titlului de proprietate asupra unui teren revendicat.

Prefectul Bâgiu s-ar fi întâlnit cu Mladin în anul 2007, la solicitarea lui Cristian David, pentru a discuta despre retrocedare. Ulterior, în cadrul unei alte întâlniri private dintre cei doi, Gheorghe Doloiu a fost prezentat ca persoană de contact pentru rezolvarea tuturor problemelor care ar fi putut să apară.

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost reținut miercuri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și va fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings