Dezinformare “Marca” Preda

Diversiunea legată de mitingul PNL din 22 octombrie 2016 este pe final. Este dovedit că ambele protagoniste – primarul general, Gabriela Firea, și președintele PNL, Alina Gorghiu – au minţit. Autorizaţia a fost emisă după ce a fost anunţată public de Firea, iar Gorghiu nu a spus adevărul când a anunţat că Primăria Capitalei a refuzat să aprobe mitingul pentru „susţinerea Guvernului Tehnocrat”. Vicepreşedintele PNL, Cezar Preda, a preluat ştafeta de la Alina Gorghiu, refuzând să se predea. „Semiaprobarea” primită de la Municipalitate ar fi fost motiv de amânare a mitingului pentru 5 noiembrie, ziua în care vor fi anunţaţi candidaţii la alegerile parlamentare. PUTEREA a obținut documentele care atestă că și Preda dezinformează.

După ce, duminică seara, Gabriela Firea s-a victimizat invocând faptul că este urmărită şi ameninţată, inflamând electoratul PSD până la revoltă, a doua zi, şefa PNL, Alina Gorghiu, a transmis electoratului liberal că luptă cu îndârjire la Bucureşti, pentru a fi auziţi în toată ţara.

Fanii PNL trebuiau să audă că PSD, prin primăriţa Firea, nu le permite să arate ţării forţa de care dispun, drept urmare ar fi refuzat să aprobe mitingul. Pentru că minciuna nu a ţinut mai mult de două ore până să fie devoalată, marţi a preluat ştafeta vicepreşedintele PNL, Cezar Preda.

Miting semiaprobat

Primăria a dat doar o ‘’semiaprobare’’, comportament care îl ‘’excede’’ chiar şi pe cel al fostului primar Sorin Oprescu, a declarat marţi vicepreşedintele PNL, Cezar Preda. El a precizat că PNL va amâna mitingul programat pentru sâmbătă, până în data de 5 noiembrie.

„PNL în comisia de unificare a decis ca acest miting care nu este încă aprobat în totalitate să nu se mai ţină sâmbătă pentru că noi nu mai putem sta până joi, deja s-au reziliat contractele cu autocarele, oamenii erau convocaţi şi deja li s-a spus că nu sunt întrunite toate condiţiile pentru a desfăşura un miting şi va organiza o acţiune în acelaşi mod la începutul lunii noiembrie. Noi am convenit să fie data de 5 noiembrie. Nu știu dacă va rămâne exact data de 5, vom stabili în Biroul Permanent Național”, a anunţat vicepreşedintele PNL.”

PNL a transmis ferm decizia de amânare a mitingului, declarând că au fost anulate contractele cu autobuzele care urma să-i transporte pe liberali în faţa Guvernului. Preda a încercat să nege faptul că mitingul PNL avea scopul de a susţine Guvernul Tehnocrat, dar nu a adus dovezi în acest sens. Va urma o altă solicitare pentru aprobarea unui alt miting pentru data de 5 noiembrie, dată la care se vor anunţa şi candidaţii PNL la alegerile parlamentare.

Viceprimarul Capitalei a demontat acuzaţiile lui Preda

La solicitarea PUTEREA, viceprimarul Aurelian Bădulescu ne-a transmis şi pagina a doua a protocolului, în care se vede clar semnătura semnătura lui Alexander Rădulescu, reprezentant al organizatorului, dar şi celelalte semnături.

În “protocol” se spune clar “obiectul adunării publice”, numărul participanţilor, dar şi intervalul orar al afluirii participanţilor din provincie şi Piaţa Victoriei, diferit de cel al bucureştenilor.

Referitor la acuzaţia că mitingul a fost “semiaprobat”, viceprimarul ne-a declarat că formularul este unul general, folosit şi la alte tipuri de manifestaţii.

“De fapt, ei nu ştiu că Primăria nu aprobă, ci ia la cunoştinţă faptul că se organizează un miting. Vă trimit textul de lege care arată cine trebuie să semneze “protocolul”, a comentat viceprimarul Aurelian Bădulescu pentru PUTEREA. În plus, Primăria Capitalei a venit cu precizări la orele prânzului.

Varianta oficială: aprobarea trimisă prin curier

“Vineri, 14 octombrie 2016, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a analizat solicitarea PNL, iar luni, 17 octombrie, după clarificarea tuturor detaliilor de organizare, evenimentul a fost aprobat, conform legii 60/1991, printr-un protocol care a fost semnat de toţi membrii comisiei, inclusiv de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, cu împuternicirea Primarului General, aflată zilele acestea într-o delegaţie oficială la Viena. Facem precizarea că, deşi li s-a comunicat faptul că evenimentul a fost aprobat, până la această ora, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal nu au venit să ridice protocolul în formă originală. Astfel, protocolul a fost transmis în formă originală, prin curier, solicitantului”, se spune în comunicatul de presă al Primăriei Capitalei.

Municipalitatea mai spune că “organizarea adunărilor publice se face potrivit Legii 60/1991, republicată, de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, organizată la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, comisie la care participă toţi factorii implicaţi în asigurarea liniştii şi ordinii publice: Secretarul General al Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti, Brigada Rutieră Bucureşti, Direcţia Venituri, Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, Serviciul de Protecţie şi Pază, ASSMB, IGSU, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti.

Sursa:ziarul Puterea, 18.10.2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings