DESPAGUBIRI PENTRU PAGUBELE PROVOCATE DE PLOI

Un număr de 11 familii din județul Buzău (6 familii din sat Stăncești, comuna Vadu Pașii, 3 familii din sat Dâmbroca – Săgeata și 2 familii din Râmnicu Sărat) vor beneficia de despăgubiri acordate de stat, în urma pagubelor cauzate de ploile și viiturile înregistrate, recent. Luni, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a semnat anchetele sociale realizate de echipele de verificare care s-au deplasat pe teren imediat după producerea fenomenelor meteorologice din data de 21 mai, echipe care au centralizat cu maximă operativitate pagubele suferite de fiecare gospodărie în parte. Suma despăgubirilor acordate variază între 2000 lei și 10.000 lei, în funcție de gravitatea pagubelor (4 familii primesc câte 10.000 lei fiecare, 5 familii câte 7000 lei fiecare, iar 2 familii câte 2000 lei fiecare). Alocarea financiară se va face prin intermediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială.

” Promisiunea noastră de a finaliza toate procedurile birocratice într-un termen scurt de timp, respectiv trei zile, a fost îndeplinită. Oamenii vor primi în curând despăgubiri pentru necazul pe care l-au trăit săptămâna trecută. Acest exemplu demonstrează că se poate acționa prompt, în sprijinul comunităților. Statul român și instituțiile publice au intervenit rapid și au colaborat pentru a-i ajuta pe cei loviți de necaz”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Menționăm că, în urma precipitațiilor abundente din data de 21 mai 2023, nu mai puțin de 40 de gospodării au fost afectate în comuna Săgeata, satul Dâmbroca, iar în comuna Vadu Pașii au fost inundate 7 gospodării, dintre care 4 au suferit pagube, inclusiv în interiorul locuințelor. Probleme s-au înregistrat și în zona Râmnicu Sărat. Imediat după producerea fenomenelor meteorologice extreme, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, s-a deplasat personal în zonele afectate, pentru a le transmite sprijinul și solidaritatea statului român, promițând, totodată, că anchetele sociale vor fi realizate cu prioritate și eficiență maximă, în vederea acordării despăgubirilor.

Pe de altă parte, prefectul județului solicită autorităților locale și întregii comunități să se implice mai mult în gestionarea și întreținerea sistemelor de scurgere a apelor, pentru ca situații ca cele înregistrate recent să nu se mai repete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings