Deschiderea anului la INSTITUTUL BIBLIC ,,SOLA SCRIPTURA”BUZĂU

Sâmbătă 29 Martie 2014, s-a deschis oficial anul de studii biblice prin corespondenţă la Institutul Bibiblic “Sola Scriptura” Buzău.

Evenimentul a avut loc în amfiteatrul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Buzău.

A fost prezent cu această ocazie dl. Liviu Stănescu, directorul acestui institut la nivel naţional şi dl. Mihai Marian, cel care răspunde la nivelul zonei Muntenia  dar și dl. Daniel Bugean, responsabil cu “Sola  Scriptura “ la Buzău.

Cu această ocazie a fost oferit publicului şi un frumos concert susţinut de solista Luiza Spiridon si corul de camera “ The Royal Singers” din Bucureşti.

 

Au fost oferite diplome şi flori pentru toţi cei care au absolvit anul de studiu şi de asemenea celor care s-au înscris în anul I şi au fost prezenţi. Actualmente la Sola Scriptura sunt înscrişi 197 de cursanţi în anul I si II la Biblie, plus cursurile de sănătate şi familie.

De asemenea solista Luiza Spiridon le-a oferit câte un CD cu muzică de calitate, pe care aceasta o promovează.

 

Prima întrebare din program a fost:

DE CE BIBLIA?

De ce numai Biblia. De ce nu şi alte cărţi. De ce cursurile sunt bazate numai pe Biblie?

Domnul Mihai Marian a căutat să dea un răspuns la această întrebare celor prezenţi:

,,La târgul de carte ”Gaudeamus” din 2012 au fost vândute Biblii si cărţi cu relatări biblice ( cum au fost  şi Parabolele Domnului Hristos,  de Andrei Pleşu) într-o săptămână în valoare de 500.000 lei (5 miliarde lei vechi)”.

A fost prezentată parabola fiului risipitor cu o semnificaţie deosebită pentru noi cei de astăzi.

Acesta a punctat faptul că Biblia este cea mai răspândită, vândută și cunoscută carte pe dinafară dar cea mai puţin citită, studiată şi cunoscută în interior.

,,Şi aşa cum fiul risipitor şi-a venit în fire aşa trebuie să ne venim în fire şi noi să luăm Sfânta Scriptură să o citim, să o studiem şi să o trăim în viaţa noastră de zi cu zi.

Este o carte care ne învaţă cum să ne trăim viaţa , cum să ne raportăm la cei din jurul nostru şi cum să privim către viitor şi anume , cu speranţă, cu nădejde şi cu încredere în Dumnezeu.

Vă recomandăm această carte din toată inima”.

În continuare domnul Daniel Bugean a prezentat cursurile pe care acest institut le promovează.

,,Pornind de la principiul protestant “Sola Scriptura” (adică numai scriptura), acest institut a fost înfiinţat cu 14 ani în urmă, până în prezent participând peste 70.000 de persoane la cursuri biblice prin corespondenţă.

În prezent avem 45 de filiale deschise în toată ţara, având  înscrişi peste  5.000 de cursanţi.

Cursul cel mai important este cursul de Biblie. Pe lângă acest curs mai sunt alte două cursuri care pleacă tot de la Biblie:

– Parabolelele Domnului Hristos

– Fericirile Domnului Hristos

De asemenea avem două cursuri ce se ocupă de principiile sănătăţii pe care Sfânta Scriptură ni le pune la dispoziţie, cursuri ce durează 3 luni şi  anume: cursul de nutriţie (de gătit sănătos) şi cursul de familie, intitulat “Când dragostea se întoarce acasă”.

Nu puţini au fost aceia care ne-au spus: Eram în prag de divorţ şi acest curs mi-a salvat familia”.

În încheiere domnul Daniel Bugean a concluzionat în faţa celor aproximativ 300 de persoane:

“Pentru cei care nu sunteţi familiarizaţi cu aceste cursuri, este astăzi o ocazie să  puteţi vedea cum institutul Sola Scriptura vine în întâmpinarea nevoilor fiecaruia dintre noi pe aceste trei coordonate:

– Sfânta Scriptură

– Sănătate

– Familie

Aceste cursuri se pot găsi şi pe site-urile on line:

www.solascriptura.ro

www.numaifuma.ro

Aici în Buzău ne găsiţi în incinta librăriei “Gabriela”, pe care o găsiţi în str. Libertăţii, nr. 4, (zona Colegiului Naţional “B.P. Haşdeu”), unde veţi descoperi un stand pregătit de insitutul Sola Scriptura pentru fiecare dintre dumneavoastră.”

 

La final, cei mai curajoşi dintre cursanţi şi-au expus public experienţele şi felul în care  au ajuns să se înscrie la aceste cursuri, fiecare dintre ei fiind o dovada vie la ceea ce poate face Cuvântul lui Dumnezeu fiecaruia dintre noi dacă îl lăsăm să lucreze în viaţa noastră.

Cuvântul lui Dumnezeu spune în 2 Timotei 3, 16.17:

,,Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

BIBLIA

“Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăisuri…” [Evrei 4:12]

Biblia este o carte unică. Nicio carte scrisă de vreun om nu se poate compara cu Biblia. Desi au scris-o mai mulți scriitori într-o perioadă de aproximativ 1500 de ani, Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeul atotputernic S-a servit de instrumente omenești pentru a ne comunica nouă gândurile Sale.

 

Această carte unică, inspirată de Dumnezeu, este cheia pentru toate secretele omenești. Câteva din întrebările fundamentale, pe care și le poate pune omul, ar fi: Cine sunt? De unde vin? Încotro merg? Știința nu poate să răspundă la aceste întrebări. Ea nu poate explica originea vieții omenești. Biblia este singura carte care oferă un răspuns corect: “La început Dumnezeu a creat cerurile și pământul.” Oricine poate înțelege aceste cuvinte. Ce contrast față de ipotezele complicate ale științei,  care trebuie mereu să fie revizuite!

 

Să ascultăm și să dăm urmare cuvintelor Bibliei. Rezultatul va fi: o viață ordonată înaintea lui Dumnezeu, adevărata fericire, pace interioară și o nadejde pentru viitor. Să ne îndreptăm spre această carte și să ne plecăm sub autoritatea ei!

Pagină realizată de Ionel Turturică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings