DEPUTATUL ANDI CRISTEA, CONUCE GRUPUL PARLAMENTAR DE PRIETENIE CU SINGAPORE

“Am onoarea ca de astăzi, în urma votului acordat în ședința plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Este o continuare firească a activității mele din Parlamentul European, unde am făcut parte din același grup de prietenie parlamentară. Iar din postura de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE am avut, de asemenea, o bună colaborare cu Singapore și Ministerul de Afaceri Externe al acestui stat, condus de excelența sa, Dr. Vivian Balakrishnan.

Din această nouă ipostază îmi propun să impulsionez cooperarea bilaterală între parlamentele naționale ale României și Republicii Singapore și identificarea oportunităților de cooperare în diferite domenii”, a scris duputatul buzoian pe facebook

In perioada in care era eurodeputat si vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (AFET),Andi Cristea a avut mai multe  întâlniri bilaterale cu Vivian Balakrishnan, Ministrul Afacerilor Externe din Singapore. Inca de la prima intalnire, discutiile celor doi oficiali s-a axat pe ridicarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) la nivel de parteneriat strategic. În context, Cristea a dat asigurări privind sprijinul României, ca stat membru ce deține președinția rotativă a Consiliului UE, față de ratificarea și implementarea a trei acorduri cheie semnate anul trecut între UE și Singapore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings