Depozit „en-gross” pazit cu arme ilegale

În ziua de 30 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 5 poliţie rurală Costeşti au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în pusca_cu_aer_comprimatvârstă de 43 de ani, din comuna Amaru.

Activitatea s-a desfăşurat în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Buzău. Poliţiştii au găsit în imobilul respectiv o armă cu aer comprimat deţinută ilegal de către bărbatul de 43 de ani, precum şi cantitatea de 26400 de ţigarete de diferite mărci, netimbrate.

De asemenea, poliţiştii au identificat mai multe drujbe, motopompe, aparate de sudură, ciocane rotopercutoare, bormaşini, flexuri, DVD-uri, boxe audio, un polizor electric, un radio CD auto, 60 de certificate de înmatriculare şi mai multe cărţi de identitate auto, precum şi contracte de arendare, toate aceste bunuri fiind ridicate în vederea clarificării provenienţei.

Aceeaşi măsură a fost luată şi cu privire la arma şi ţigaretele deţinute ilegal.

Poliţiştii Secţiei 5 poliţie rurală Costeşti au mai identificat la locuinţa percheziţionată 28 de autoturisme şi autoutilitare, trei tractoare, două combine, şase scutere, două motociclete, un buldoexcavator şi alte utilaje agricole, cu privire la care urmează a se desfăşura activităţi de verificare a situaţiei juridice.

Totodată, bărbatul în vârstă de 43 de ani este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere de armă neletală fără drept” şi „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate  (…)peste limita a 10.000 ţigarete (…)”.

Poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea documentării întregii lui activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings