CIOLACU DESCHIDE PIETELE…

La finalul săptămânii trecute, în cadrul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, președintele Klaus Iohannis a anunțat că piețe și oboarele vor fi închise începând de luni, 9 noiembrie. În urma anunțului făcut de către șeful statului si preluat apoi de premierul Ludovic Orban, parte dintre politicieni, producatorii in corpore si romanii in general, au sustinut ca măsura nu este deloc benefică pentru producătorii români care riscă să arunce la gunoi produsele pe care trebuiau să le vândă.

În aceste conditii, parlamentarii, in special cei din Partidul Social Democrat, au decis astazi, cand se praznuieste si Sf Mucenic Marcelin, ca piețele agroalimentare să poată funcționa chiar și în spațiile închise.

Așadar, deputații au votat modificarea unui act normativ prin care se stabilește că, pe durata stării de alertă, piețe pot funcționa și în spațiile închise, chiar dacă în hotărârea Guvernului este scris contrariul.

Modificarea actului normativ a primit 98 de abțineri din partea deputaților PNL și USR și un singur vor împotrivă. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Anterior acestui vot, Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport de admitere la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, notează.

Amendament de la Marcel Ciolacu și Daniel Zamfir

Deputatii a fost admis si un amendament propus de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, și de către senatorul din același partid, Daniel Zamfir.

Amendamentul prevede ca piețele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile pot rămâne deschise în perioada stării de alertă, ”cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară”

CIUDAT este ca Guvernul PNL vine şi spune că închide pieţele, iar parlamentarii PNL astăzi au votat în comisie împotriva acestei decizii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings