De ce se bate atîta lume pentru şefia D.G.A.S.P.C. ?

Ceea ce se-ntampla in cadrul DGASPC Buzau nu este deloc intamplator. Rar directorii rezizta mai mult de doi ani, iar interesele sunt nebanuite. Concret, în acest sistem se cheltuiesc lunar sute de miliarde de lei vechi, bani din diverse surse. Aici se deruleaza o serie de programe sociale, ultimul care trebuie pus in aplicare fiind legat de o Hotarare de Guvern adoptata in 26 octombrie 2016.  La dezbaterea hotararii care a vut loc la Brasov, a participat si Adrian Vintilescu Belciug. Hotararea se refera la un alt sistem de abordare a persoanelor cu dizabilitati…si o serie de sume care urmeaza sa fie alocate in perioada 2016-2020. Si cand te gandesti ca directorul Vintilescu a fost nevoit sa demisioneze pentru ca a incercat sa ajute niste copii cu dizabilitati…

In continuare reamintim cine a condus DGASPC Buzau in ultimii 11 ani si cum au picat in dizgratie…

 

Iulie 2005, in baza Ho­tărîrii nr. 78/2005, CJ Buzau numeste in functia de director general DGASPC Buzau pe Cecilia Manolescu.Februarie 2006. Profesorul Emil Moise a cîştigat procesul intentat în urmă cu mai bine de un an şi jumătate prin care contesta numirea Ceciliei Ma­nolescu în funcţia de director al D.G.A.S.P.C. Buzău. La începutul lunii iulie 2005, postul de director la Protecţia Copilului a fost scos la concurs şi cîştigat, ulterior, de Cecilia Manolescu. Numai că, la scurt timp, Hotărîrea de numire în func­ţie, luată de Consiliul Judeţean, a fost contestată în instanţă chiar de contracandidatul său, Emil Moise. Profesorul susţine că Cecilia Mano­lescu nu îndeplineşte condiţiile pentru a ocupa un asemenea post. Emil Moise a argumentat că numitul director nu are nici studiile, nici ve­chimea necesară, ajungînd pînă la instanţa de judecată. În prima acţiune intentată, Emil Moise nu a avut cîştig de cauză, motiv pentru care a mers mai departe, pînă la Curtea de Apel Ploieşti, unde dosarul a fost analizat şi retrimis spre judecată la Tribunalul Buzău. Instanţa a anulat Hotărîrea Consiliului Judeţean, de numire în funcţie a Ceciliei Manolescu.

  1. 2008. Cici Manolescu inlocuita cu Marioara Popa

Iulie 2009,  Marioara Popa, o persoană căreia i-a expirat “încrederea”  inlocuita cu Claudia Rosioru

Iu;ie 2012 Claudia Rosioru schimbata cu Alina Badulescu

Schimbarea Claudiei Rosioru din functie se datoreaza zelului de care aceasta a dat dovada pe parcursul campaniei electorale in favoarea candidatului independent sustinut de PSD,  presedintele Consiliului Judetean, liberalul Cristinel Bigiu, acuzand-o public, la vremea respectiva, ca ar fi facut presiuni asupra asistentilor maternali de pe Valea Slanicului, carora, sub amenintarea ca li se vor lua copiii pe care ii au in plasament familial, le-ar fi cerut sa adune voturi pentru Victor Mocanu.

 

31 iulie 2014, Alina Badulesu schimbata cu Adrian Vintilescu Belciug

Alina Bădulescu de profesie avocat,  președintă a Organizației de Femei a PNL Buzău la vremea respectiva, a demisionat si si-a reluat meseria de avocat.

 

07 noiembrie 2016, demisioneaza Adrian Vintilescu Belciug dupa scandalul provocat din varii interese la DGASPC Buzau

Internat de vineri in spital cu afectiuni cardiace si glicemie crescuta, Adrian Vintilescu şi-a dat demisia din funcţia de director al DGASPC Buzău, a transmis Consiliul Judeţean printr-un comunicat de presă. Atribuţiile sale vor fi preluate, temporar de directorul adjunct Ştefan David.

“Domnul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Vintilescu Belciug Adrian, a solicitat, astazi (7 noiembrie n.r.), încetarea numirii temporare din funcția de director general al
DGASPC Buzău, din motive personale și de sănătate. Atribuțiile vor fi preluate, până la numirea unui nou director general, de către domnul Ștefan David, director adjunct al DGASPC Buzău.
Menționăm faptul că membrii Comisiei își vor continua activitatea până la clarificarea aspectelor legate de situația existentă la DGASPC Buzău”, se arată în comunicat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings