Cu Dumnezeu inainte!

A INCEPUT “CURATENIA” LA EPISCOPIE !

– incepand de astazi, preotul Radu Ilie este protopop

– catedrala veche va deveni manastire

Arhiepiscolul Buzaului si Vrancei, Inaltpreafintia Sa, Ciprian Campineanul s-a pus pe treaba. Si are mult de munca la Episcopia ciprian campineanu (1)Buzaului si Vrancei. De ce? La aceasta intrebare nici nu trebuie raspuns, pentru ca am face speculatii si cred ca nu este cazul. Cert este ca Inaltpreafintia Sa,  Ciprian Campineanul a venit la Buzau cu temele facute si s-a pus pe treaba.

Incepand de astazi, preotul Radu Ilie este protopop la Protoieria Buzau. Aceasta este prima numire pe functie facuta de noul arhiepiscop. Al doilea preot propus pentru protopop este Sorin Pana de la Berca, fost director la seminarul de la Ratesti. De altfel, noul episcop a cerut demisia tuturor protopopilor din arhiepiscopie, incepand cu data de 1 mai. Si se pare ca la Buzau va ramane un singur protopop.

Urmeaza sa fie schimbat tot personal de la birouri si tot personalul auxiliar de tip protopopiate. De asemenea, vor fi schimbati si consilierii, cei care  vor fi numiti vor proveni numai din staff-ul manastirilor, ceea ce presupune aducerea de oameni cunoscuti de la Iasi si Bucuresti. Unul dintre consilierii care vor veni este fostul director de seminar, preot prof. Chiril Lovin, cel cu care Inaltpreafintia Sa, Ciprian Campineanul a corectat Liturghierul si au locuit impreuna la Manastirea Antim.

Si inca un amanunt semnificativ, catedrala veche o sa devina manastire asa cum se obisnuieste pe langa fiecare episcopie. (vom reveni cu alte amanunte)

Andreea Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings