CONTAINER MODULAR LA SPITALUL NEHOIU

Candidații PSD Buzău pentru Camera Deputaților și Senatul României împreună cu alți oameni de bine au răspuns apelului lansat de Crucea Roșie Buzău și au donat banii necesari achiziționării unui container modular pentru triajul epidemiologic al pacienților care ajung la Spitalul Orășenesc Nehoiu. Containerul a fost amplasat în curtea spitalului astăzi în prezența autorităților locale și a mai multor voluntari.

Având în vedere riscurile majore de contaminare și pentru ca activitatea Spitalului Orășenesc Nehoiu să se poată derula în condiții de siguranță pentru pacienți şi cadrele medicale, era absolut necesară dotarea cu un astfel de container medical pentru triajul epidemiologic. Unitatea mobilă va înlocui cortul de la ISU, care nu îndeplinea condițiile de izolare termică în fața temperaturilor tot mai scăzute înregistrate în ultimele zile. Unitatea este prevăzută cu două încăperi de staționare și un grup sanitar. Pacienții care vor fi depistați pozitiv cu virusul SARS CoV-2 vor fi redirecționați către unitățile medicale specializate.

În condițiile înmulțirii cazurilor de COVID19, prioritatea oricărui guvern ar trebui să fie adaptarea rapidă a sistemului de sănătate pentru siguranța cetățenilor în fața virusului SARS CoV-2 și accesul echitabil la serviciile medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings