CONSILIERI! SCOATETI-VA MORCOVUL!

Magistrații de la Tribunalul Gorj au admis cererea filialei județene a PPDD și au decis ca mandatele a patru consilieri de la Motru să înceteze. Cei patru au migrat la alte partide în timpul Ordonanței de Guvern 55, și-au pierdut mandatele de consilieri locali. Pot să facă recurs în următoarele 15 zile. Sa castige, sanse sunt doar teoretice…

 

Existand un precedent, liberalii sunt mai hotarati ca oricand sa-i actioneze in instanta pe “fugari”, astfel incat sa-si poata recupera mandatele. La Buzau situatia nu este prea pe roze pentru formatiunile aflate la putere. Si asta pentru ca, un numar de 27 de primari au semnat  adeziuni la PSD, numarul edililor PSD ajungand la 75 din 87 in judetul nostru. Printre cei inscrisi in PSD se numara si ex-presedintele Consiliului Judetean Buzau, fostul liberal Cristi Bigiu. Acesta a fost urmat de cei 24 de primari ai ACL – 18 ai PNL si sase ai PDL, precum si de numerosi consilieri judeteni si locali.

Cum PNL incerca, prin invaluire, sa castige tot ce a pierdut si inca ceva pe deasupra, trebuie sa ne asteptam ca, de luna viitoare, majoritatile din consiliile locale buzoiene sa fie tot mai fragile, iar mica intelegere sa troneze in guvernele locale.

Inainte de intrarea in vigoare a OUG 55/2014, PSD avea 48 de primari, PNL, 26 si PDL, 13 edili. ACL mai are in judetul Buzau 11 primari, dintre care 8 PNL si 3 PDL, iar un fost primar PNL a devenit independent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings