Concurs de fotografie dedicat frumuseților din Ținutului Buzăului

Frumusețile naturale din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și experiențele trăite aici vă pot aduce premii la unul dintre cele mai interesante concursuri de fotografie organizat de Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN). Acest concurs, dedicat atât adolescenților, cât și adulților pasionați de fotografie, propune pentru înscriere trei secțiuni tematice.

  • Concursul „Odiseea Vizuală a Pământului” este un tribut adus legăturii profunde dintre oameni și minunile geologice ale Pământului. Participanții sunt invitați să surprindă relația intimă dintre oameni și geologie, să dezvăluie poveștile tăcute ale stâncilor, fosilelor și peisajelor care modelează viețile, culturile și identitățile noastre. Această secțiune este deschisă tuturor fotografilor din întreaga lume, indiferent de vârstă.
  • „Poveștile Pietrei”: Această secțiune invită participanții să împărtășească narațiunile lor personale legate de minunile naturale. Fie că este vorba despre o pietricică, o fosilă, un mineral sau un peisaj, fotografiile trebuie să reflecte emoția, amintirile și admirația provocate de aceste elemente. Povestea fiecărui participant se adaugă la saga colectivă a Pământului, demonstrând legătura noastră durabilă cu natura și angajamentul de a înțelege și proteja planeta.
  • „Cele 5 Simțuri ale Geoparcului Tău”: Destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani care locuiesc într-un Geoparc UNESCO, această secțiune le oferă ocazia de a exprima experiențele senzoriale unice ale geoparcului lor. Participanții sunt invitați să surprindă sunetele, mirosurile, priveliștile, gusturile și texturile care definesc zona în care trăiesc. Fiecare participant poate depune maximum o înregistrare.

Concursul a început pe 1 aprilie 2024 iar lucrările trebuie trimise până la 31 decembrie 2024. Câștigătorii vor fi anunțați în martie 2025. Pentru a participa, trebuie să:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings