Comunicat de presă

Anul școlar 2019-2020 marchează al doilea an al unui proiect finanțat de UE, Erasmus + KA2: Food in our Lives/  2018-1-DE03-KA229-047244_2, proiect ce se derulează în cadrul Colegiului Economic Buzău pe parcursul a doi ani.

O activitate de învățare a avut loc în perioada 03.11- 08.11.2019, mobilitate ce s-a desfășurat  în Buzău/ România.

The mortality analysis therefore focused on deaths during the period on-treatment, defined as the period during which the study drug was taken plus a 30-day follow-up period after dosing. When there’s too much fluid, the pressure of your eye rises. Convenient to fix all the 5 figures at once https://www.dansk-apotek.com/. The results of these trials have been conflicting 38,39 and, on balance, current evidence does not support the use of fenoldopam for this purpose.

La întâlnirea de lucru s-au prezentat 24 elevi și 7 profesori din cele 3 țări partenere: Spania, Germania și Franța.Elevii și profesorii oaspeți au fost însoțiți și asistați pe durata șederii lor de 20 elevi și 4 profesori ai Colegiului Economic Buzău.

Colegiul Economic Buzău  este partener în acest proiect cu IES Nosa Señora dos Ollos Grandes-Lugo/ Spania, Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus- Ahaus/ Germania și Lycée Jules Mousseron- Denain/ Franța, coordonatorul fiind şcoala din Spania.

Întâlnirea a avut ca temă determinarea importanței alimentelor pentru economia unei regiuni.Elevii au identificat produse locale tradiționale(cu care județul nostru se mândrește) și producători locali și nu numai.

Activitatile cele mai importante desfasurate au fost :

Activități de cunoaștere a participanților și de identificare a produselor alimentare tradiționale regiunii noastre.

Realizarea unui traseu în echipe internaționale pentru identificarea obiectivelor culturale din orașul Buzău și a comercianților și producătorilor de produse tradiționale.

O vizită la Centru de Cercetări legumicole Buzău și participarea la o comunicare realizată de domnul director Costel Vânătoru. Tematica prezentată a constituit un punct de interes pentru elevii și profesorii din cele 3 țări partenere.

Vizite cultural în zona Buzăului și derularea de activități în aer liber la Tabăra de sculptură de la Măgura și la Vulcanii Noroioși.

Au fost vizitați agenți economici din zonă, producători de produse tradiționale: SC Produse Tradiționale La AMY SRL Berca și Natur Berca SRL.Elevii și profesorii au vizitat și o unitate Boromir unde au participat cu entuziasm la un atelier de făcut covrigi.

În ultima zi, activitățile s-au derulat la pensiunea Casa cu tei , Sărata Monteoru. Au avut loc activități în aer liber și elevii au realizat o expoziție de produse tradiționale din cele 4 țări, produse pe care le-au promovat în echipe internaționale.

Elevii și profesorii din cele 3 școli partenere au fost plăcut surprinși de varietatea de produse tradiționale pe care le oferă județul nostru și de potențialul economic pe care acestea le reprezintă pentru micii întreprinzători locali. Au fost apreciate și programele economice care susțin astfel de inițiative (Start Up).

Putem spune că după aceste zile petrecute împreună, elevii și-au dezvoltat abilități cum ar fi lucrul în echipă, comunicarea, creativitatea, relaționarea cu persoane din alte țări.

Poştovei Cătălina Ileana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings