Ciolacu face si treaba lui Cîţu

Plan de salvare a producătorilor români de echipamente sanitare

Firmele românești care produc măști și echipamente de protecție s-au plâns că sunt ignorate de Guvern, care preferă să achiziționeze astfel de dispozitive din import. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu producătorii români și patronatele din industria textilelor.

Liderul social-democrat se declară extrem de îngrijorat cu privire la situația în care a ajuns industria confecțiilor după un an și jumătate de pandemie.

”Este, dacă vreți, un strigăt de ajutor din partea acestor oameni care își văd afacerile ruinate și sunt total abandonați de Guvern într-un moment de criză economică, a declarat presei Marcel Ciolacu. Este inadmisibil ca Guvernul să importe măști și echipamente de protecție de sute de milioane de euro din China prin tot felul de buticuri și firme de apartament, în timp ce producătorii români sunt lăsați să moară. Este o bătaie de joc ca farmaciile să fie umplute cu tot felul de măști neconforme care pun în pericol sănătatea populației, în timp ce firmele românești nu primesc nicio comandă din partea statului “, a spus liderul PSD la finalul discuțiilor.

 

Polițiștii români, îmbrăcați din China cu uniforme care se rup pe ei

Marcel Ciolacu susține că a fost extrem de surprins să afle de la producătorii români că marfa românească este foarte bună pentru export, dar nu este bună pentru România. El i-a adresat premierului Cîțu trei întrebări despre situația aberantă în care statul pune producătorii locali de măști și late echipamente sanitare: „De ce jandarmii și polițiștii francezi sau italieni au uniforme produse în România, în timp ce ai noștri sunt îmbrăcați din China cu materiale de proastă calitate care se rup pe ei?! De ce ați furat în pandemie sute de milioane de euro prin contracte dubioase la UNIFARM, în timp ce producătorii români sunt lăsați în voia sorții?! De ce ministrul Economiei nu le-a dat niciun fel de sprijin producătorilor români din industria textilă pentru a supraviețui crizei economice?”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings