CINE VA CALCA PE URMELE LUI BIGIU?

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Cristi Bîgiu şi Florin Colgiu împotriva mandatelor de arestare preventivă. Decizia este definitivă şi nu mai poate fi atacată. In consecinta, Bîgiu şi Colgiu vor rămâne în arest până la Boboteaza, atunci cand expira mandatul de arestare preventivă emis pe 7 decembrie.

Dosarul în care preşedintele CJ Buzău şi finul său sunt urmăriţi penal pentru luare de mită în formă contiuată, respectiv complicitate la luare de mită în formă continuată, îşi urmează cursul sub instrumentarea procurorilor DNA. Cei doi inculpaţi pot formula către instanţă, o cerere de înlocuire măsurii arestării preventive cu altă măsură mai blândă, abia după expirarea celor 30 de zile prevăzute în mandat.
Ca urmare a menţinerii stării de arest, Cristi Bîgiu este împiedicat să îşi exercite prerogativele de preşedite al CJ. Urmează ca instanţa să comunice soluţia de astăzi Instituţiei Prefectului care va emite un ordin de suspendare din funcţie.

Cea mai grea decizie revine consilierilor judeteni care trebuie sa numeasca un presedinte interimar dintre cei doi vicepresedinti. Spuneam ca decizia este grea deoarece, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor reiese că unul dintre cei doi vicepreşedinti de la CJ Buzău era intermediarul principal al şpăgilor, de ordinul zecilor si sutelor de mii de euro (ghici care?). După ce îşi oprea comisionul, situat intre 10% si 30%, restul de bani ajungeau la preşedintele CJ Cristinel Bîgiu. In aceste conditii, este firesc sa ne intrebam cine-i va calca pe urme lui Bigiu ? La functia de presedinte al CJ, nu va ganditi la altceva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings