CINE URMEAZĂ ?

Dupa cum s-au derulat ostilitatile in ultimile zile, politica din Buzau pare sa se intoarca in timp. Cam cu 35 de ani, cand, in cursa pentru alegeri multi se inscriau si ramanea doar cine voia seful de mai „sus”. La fel si acum, de parca se aplica principiul licitatiilor: se inscrie cine vrea si castiga cine trebuie! Am zis seful de mai „sus”, nu seful ierarhic ci seful din umbra sefilor. Este de ajuns sa arunce unul cu piatra-n balta… ca toti ceilalti se arunca orbeste sa prinde undele…Cam acesta este principiul aplicat, de joi incoace, in politica buzoiana, cand pentru prima oara in perioada postdecembista, doi candidati sunt trasi pe dreapta imediat dupa ce au deschis …usa Pandorei. Si  nu este vorba despre orice fel de candidat, ci despre oameni intrati in politica cu sacii plini cu secrete de stat. Pentru ca Viorel Stefu a fost secretar de stat in Ministerul de Interne, iar Constantin Florescu a fost, jumatate din viata, Presedinte de Tribunal.

Parca am avut o premonitie in urma cu cateva zile, cand scriam ca la nivel de Buzau se vor produce miscari de trupe atat la nivelul conducerilor de partid, cat si in randul candidatilor. Se pare ca acolo unde credeam ca stim totul datorita transparentei decizionale, vor avea loc miscari de trupe de atac a caror menire este sa obtina victoria finala. Si vor fi trasi pe dreapta candidatii cu posibil potential astfel incat sa castige cine trebuie.

In final, pentru ca unii cred ca bat campii, este firesc sa ne intrebam cine urmeaza dupa Stefu si Florescu ? Daca intuitia nu-mi joaca feste, cand campania va fi in toi, Buzaul cel linistit va da in clocot…

Petre Titi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings