CINE RASPUNDE PENTRU MOARTEA LUI “FOMILA DIN PLESCOI” ?

Medicii legişti efectuează astăzi autopsia bărbatului de 60 de ani care sâmbătă a decedat la Berca, în urma concursului de înfulecat fomilacârnaţi organizat în cadrul Festivalului cârnaţilor de Pleşcoi. În urma necropsiei se va şti exact dacă bărbatul a murit în urma asfixiei mecanice ori din cauza unui stop cardio-respirator.

Un bărbat de 60 de ani din comuna Berca a murit sâmbătă, in jurul orei 15.00,  înecat cu o bucată de cârnat, după ce a participat la concursul ”Fomilă de Pleșcoi”. Buzoianul s-a străduit din răsputeri să termine de mâncat cei patru cârnați din farfurie în timp record şi din păcate o bucată de cârnat i-a obturat căile respiratorii. Bărbatul s-a sufocat, s-a învinețit la față și la mâini și s-a prăbușit.

În zadar au încercat cei din jurul lui să-l salveze, bărbatul a decedat câteva minute mai târziu.

La concursul tradiţional “Fomilă de Pleşcoi” este desemnat câştigător cel care mănâncă cel mai repede un anumit număr de cârnaţi. Asta făcuse și bărbatul care sâmbătă și-a găsit sfârșitul după ce reușise să termine al doilea porția stabilită de organizatori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, Anca Bratosin, oamenii legii au demarat o anchetă în localitatea Berca, după ce un bărbat de 60 de ani a murit în timp ce participa la festivalul de mâncat cârnaţi de Pleşcoi.

Conform sursei citate, cercetările se desfăşoară la faţa locului sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili dacă poate fi tras cineva la răspundere pentru moartea bărbatului.

Oricum, organizatorii trebuie sa raspunda la o serie de intrebari legate de organizarea concursului. Nu cred ca exista vreun regulamant de participare, organizare ori desfasurare a concursului. Nimeni nu s-a gandit daca participantii la concurs sunt apti din punct de vedere medical. Nimeni nu s-a gandit sa-i puna pe participanti sa semneze vreo hartie prin care sa-si asume responsabilitatea participarii. Nimeni nu s-a gandit ca pe timpul desfasurarii concursului sa fie asigurata asistenta medicala. Si intrebari mai sunt…

Aflat la cea de a VI-a ediţie, festivalul este organizat de pensiunea “Casa Matei” în colaborare cu ANTREC Buzău, Consiliul Judeţean şi Primăria Berca. Ideea de a organiza Festivalul Carnaţilor de Pleşcoi, care se doreste a deveni un Festival gastronomic de referinta regionala cel putin, s-a născut din dorința de a promova si susține un produs buzoian de încredere, un produs autentic local, un produs sănătos si gustos, unic in felul lui – Carnatul de Pleșcoi. Asta s-a vrut, altceva a iesit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings