CINE MUNCESTE ARE VIZITATORI! Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”VA FI INCLUS în oferta de incoming a României

În cele trei zile de promovare la Târgul de Turism al României, standul Buzăului a atras numeroși vizitatori, interesați de oferta turistică a județului.

Inedita expoziție de fotografie “70 de milioane de ani de istorie a Pământului în 70 de fotografii” a determinat vizitatorii sa își dorească mai multe detalii despre destinațiile turistice cele mai atractive ale județului.

Într-o lume a tehnologiei, a ecranelor luminoase și a plasticului, Buzăul a atras prin clasicele fotografii tipărite pe hârtie. Cei 12 autori, pasionați de fotografie, au surprins în lucrările lor Buzăul autentic, Buzăul emoționant, Buzăul simplu și frumos, așa cum este și fotografia pe hârtie.

Totodată, majoritatea vizitatorilor au solicitat oferte balneare, oferte de turism rural, excursii și tabere școlare, precum și oferte și programe pentru descoperirea Geoparcului Internațional UNESCO ” Ținutul Buzăului”.

În plus, tour-operatori din turism au vizitat standul județului, interesați de baza de cazare și agrement care poate fi pusă la dispoziție, precum și de posibilitățile de vizitare în excursii de 1 zi sau sejur în Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”.

În acest sens, au fost demarate discuții privind includerea geoparcului în oferta de incoming a României.

,,Standul Buzăului a reușit să sădească dorința de a explora atracțiile turistice ale județului Buzau. Mulți tineri și copii au intrat în joc pentru a-și testa cunoștințele obținute după vizionarea expoziției și au plecat acasă cu suveniruri de la Buzău” a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzau.

Prima zi a târgului a adus la stand și oficialitățile de la nivel național, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, dl. Constantin – Daniel Cadariu, și secretarii de stat Tudorița Lungu și Lucian Rus.

De asemenea, prin prezența în standul României cu Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, am avut plăcuta surpriză sa primim vizita doamnei profesor Mariela Modeva, ministru adjunct al Ministerului Turismului din Bulgaria.

“De altfel, prezența geoparcurilor internaționale UNESCO la Târgul de Turism al României este un prim pas în conturarea unui nou produs turistic – desemnările UNESCO din România. În perioada următoare, vor urma discuții în această direcție, iar prezența doamnei Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, este o certitudine în această direcție”, a declarat dr. Alexandru Andrășanu, președintele Forumului Geoparcurilor din România.

În acest an, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a decis să promoveze, prin standul său geoparcurile ca promotoare ale geoturismului, ecoturismului, turismului cultural, turismului de descoperire, alternative la turismul de masă.
Povestile pamantului si ale oamenilor se regăsesc în cele patru teritorii geoparc – Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului, și geoparcurile aspirante UNESCO, respectiv Oltenia de sub Munte și Carpaterra.

Oferta turistică a Buzăului a fost prezentată și de meșteri populari de la Bisoca și Merei, artiști plastici, unități de cazare, agenți de turism, reprezentanți ai centrelor de informare turistică și de artă din județ, invitați la stand.

Târgul de Turism al României continuă și duminică. Până atunci, vizitatorii sunt așteptați la standul Buzăului și la standul României, unde vor descoperi fascinanta lume a geoparcurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings