CEZAR PREDA IESE IN STRADA IMPOTRIVA ” bosorogilor vopsiti”

Vicepresedintele PDLCezar Preda spune ca partidul din care face parte vrea sa recurga la manifestatii de strada cezarPrimpotriva proiectului USL de revizuire a Constitutiei si chiar la boicotul referendumului pentru adoptarea acesteia, considerand ca noua lege fundamentala va fi “plina de tampenii” introduse de reprezentantii Puterii.

“Asta nu e proiect de modificare a Constitutiei, e razbunarea neputinciosilor Antonescu si Ponta impotriva lui Traian Basescu. Nu fac o Constitutie pentru Romania, fac o Constitutie impotriva lui Traian Basescu, desi Traian Basescu nu mai candideaza. Nu se poate sa nu aplici referendumul din 2009, in schimb sa introduci in Constitutie tot felul de tampenii, care mai de care mai de ras, de la insemnele pe steag pana la cine cheama, cine pe cine numeste. E strigator la cer!

Noi ne-am retras de la comisia pentru Constitutie si incepem acum in strada, sa sensibilizam opinia publica, cetatenii si sa boicotam referendumul. In strada, cu manifestatii, cu chestii din astea. De astazi boicotam referendumul!

Aceasta Constitutie e in primul rand a tinerilor, a copiilor, nu a bosorogilor vopsiti la par in negru, la 70 de ani, care fac Constitutii”, a spus deputatul PDL .

El a explicat faptul ca asta e singura arma pe care o pot folosi democrat-liberalii.

“Vrem sa sensibilizam. Asa cum presedintele si-a utilizat singura arma pe care o are, sa declanseze referendumul, macar or tine cont de ce au hotarat romanii in 2009, e clar ca numai un protest de masa si o pozitionare in masa a cetatenilor Romaniei poate sa opreasca aceasta dictatura a USL”, crede Preda.

Cezar Preda a dat si cateva exemple despre prevederi introduse de USL pe care le considera absurde.

“Ca sa va dau numai un exemplu, uitati-va la legea referendumului, cum a fost introdus in Constitutie. Se poate face referendum numai atunci cand aproba Parlamentul. Se va face referendum doar la primarii din Opozitie sa ii dai jos, nu si la primarii lor.

Mai sunt si alte chestiuni – ca Senatul numeste sefi de institutii. Care Senat, ca va fi camera reprezentantilor locali? Ei numesc marile institutii ale statului sau Parlamentul regulat decide pe asemenea indatoriri? Ei fac o Constitutie in care Senatul nu mai e ce a fost, dar, in schimb, ii dau atributiuni pe ceea ce este”, a mai comentat Preda.

Vicepresedintele PDL crede insa ca CCR va respinge coborarea pragului de prezenta la referendum la 30%, astfel incat cei din USL vor avea probleme in a atinge cvorumul.

“Eu cred ca oricum visul lor se va narui in 26 iulie. Curtea Constitutionala nu va fi de acord cu reducerea pragului la referendum (la minim 30%-n.red). Atunci, la 50%, vor renunta sa mai modifice Constitutia”, crede Preda.

Privacy Policy Settings