Ce loc ocupa Buzaul in topul oraselor sexi?

Specialiştii de la Urbanize Hub au întocmit un top inedit al oraşelor din România. E vorba despre cele mai atragătoare şi mai cool reşedinţe de judeţ, în mediul online. Ei au mers chiar mai departe şi au folosit termenul generic de cele mai “sexy oraşe”.
Urbanize Hub este un agregator online de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltare urbană sustenabilă. Sunt lideri în comunicare pe tema dezvoltării urbane şi încearcă să  construiască o comunitate de oameni care vor să îmbunătăţească oraşele în care trăiesc. Cu ajutorul UrbanizeHub, liderii oraşelor, cetăţenii şi comunitatea de afaceri pot lucra împreună, pot dezbate idei şi pot acţiona pentru a face oraşele mai primitoare şi mai inteligente.   18 milioane de menţionări pentru Bucureşti şi reşedinţele de judeţ La baza analizei celor de la Urbanize au stat datele furnizate de către o companie românească, Tree Works, care a elaborat un algoritm propriu de monitorizare a datelor publicate pe net – Zelist Monitor. Perioada pentru care s-au analizat aceste date este mai 2017- mai 2018. S-au urmărit milioane de menţionări online despre Bucureşti cele 40 de reşedinţe de judeţ. “Aceste menţionări variază de la menţionări în presă a succesului sau insuccesului unei echipe de fotbal locale, la critici aduse administraţiei locale pentru o nereuşită sau alta. Noi nu am filtrat de loc aceste menţionări – nici nu aveam cum, căci sunt vreo 18 milioane de menţionări făcute numai într-un an. Am considerat că atunci când cineva vorbeşte despre un anume oraş, indiferent în ce context, acel oraş a făcut o impresie”, arată cei de la Urbanize Hub, care spun că la întocmirea topului celor mai “sexy” oraşe a stat în primul rând numărul de impresii lăsate în mediul online. “După acea, am extras numărul de impresii pozitive lăsate, şi, în cele din urmă, am raportat aceste impresii pozitive la populaţia oraşului – mai exact, numărul de impresii pozitive pe cap de locuitor”, spun analiştii. Topul obţinut l-au numit generic Topul celor mai sexy oraşe şi arată destul de surprinzător. În timp ce capitala nu prinde Top 10, în fruntea clasamentului s-au poziţionat oraşele de provincie, însă nu neapărat în ordinea dezvoltării sau a creşterii economice. 1 Cluj-Napoca, 2 Sibiu, 3 Suceava, 4 Braşov, 5 Timişoara, 6 Iaşi, 7 Constanţa, 8 Alba Iulia, 9 Vaslui, 10 Bistriţa, 11 Giurgiu, 12 Arad, 13 Botoşani, 14 Bucureşti, 15 Deva, 16 Buzău, 17 Craiova, 18 Bacău, 19 Călăraşi, 20 Oradea…..

La finalul acestei analize cei de la Urbanize Hub atrag atenţia asupra faptului că astfel de date colectate din mediul online pot constitui un instrument foarte bun pentru administraţiile locale, pentru a-şi afla ce-şi doresc şi ce îi face pe cetăţenii oraşelor să se ataşeze de un anumit loc. “Oraşele trebuie să iasă la bătaie cu tot ce au mai bun de oferit şi instrumente de tipul Zelist ar trebui folosite tot mai des de către administraţiile locale, dar şi de către cetăţeni.  Aceste instrumente pot indica ce anume cauzează ataşamentul unei persoane de un anumit loc (de ex. echipa de fotbal, o identitate locală puternică, o administraţie locală transparentă şi eficientă) şi pot fi folosite pentru a îmbunătăţii imaginea localităţii şi a o face mai atrăgătoare pentru alţi oameni, e concluzia celor de la Urbanize Hub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings