CE FIRMA SE PREGATESTE SA FACA MANAGEMENT PRIVAT LA SPITALUL JUDETEAN?

In ultimii 15 ani situatia din Spitalul Judetean Buzau a ramas pe aceeasi linie terapeutica, ceea ce inseamna lipsuri si datorii majore la toate capitolele. Situatia in fapt nu trebuie sa ne surprinda atata timp cat politicul isi pune amprenta pe tot ce se-nvarte in jurul si-n interiorul spitalului. Acesti domni politicieni ar trebui sa stie ca spitalul este al judetului si nu al unui partid, iar atribuirile cu dedicatie nu fac altceva decat sa adanceasca datoriile catre furnizori. Mai mult, pentru realizarea actului de conducere de la  Spitalul Judetean Buzau s-a aplicat principiul de „rotatie a cadrelor”, principiu fara comparatie cu sistemul ceausist cand cadrele de conducere erau plimbate dintr-un judet in altul. Acum cadrele sunt schimbate dupa cum vrea buricul sefilor de partide. Iata o radiografie a sefilor de la conducerea Spitalului Judetean Buzau: dr. Dorel Nicolescu, din august 2010 numit de Victor Mocanu, fost coleg de liceu si de partid (PSD) si dr. Ion Draghici, director medical; dr Marius Anastasiu, a condus din august 2012, pana in noiembrie 2013 (PNL), dr.Victor Ionita director medical trei luni apoi a revenit dr.Ion Draghici specialistul pe functia de director medical; dr. Cosmin Ursachescu de la 1 dec 2013 si pana in prezent(?) impreuna cu dr.Ion Draghici, actualmente demisionar fara ca alt medic sa aiba curajul sa vina pe postul de director medical. Dupa cum se poate observa, cu un manager dr.Cosmin Ursachescu care nu se stie daca mai vine sau nu pe functie la intoarcerea din concendiu, cu un director medical demisionar, situatia la Spitalul Judetean Buzau este mai acuta decat in 2012.

La sfarsitul anului trecut sefii din Consiliul Judetean Buzau-TUTORELE Spitalului judetean Buzau spuneau ca vor pune bazele unui management privat in cea mai mare unitate spitaliceasca din judet. Au revenit cu ideea inaintea Sarbatorilor de Paste. Pana acum nu s-a materializat nimic. Nu pentru ca managementul privat aplicat in alte spitale din tara a fost un esec, iar unitatile spitalicesti s-au adancit si mai tare in datorii. Nici vorba de asa ceva. La noi se incearca un altfel de management privat, unul de casa.

Sursele noastre spun ca firma pentru preluarea managementului privat este aproape pregatita, omul din spate este prins in politica pana peste nas, pe care-l tine atat de sus, de sus…

Iata cateva indicii despre personajul care se va implica in managementul Spitalului Judetean Buzau:

–         este tanar si ingamfat;

–         nu-l intereseaza niciun fel de presa;

–         cica face politica la nivel mediu si inalt;

–         una dintre firmele sale are o datorie de vreo 70.000 de euro la o firma care are legatura contractuala cu Spitalul Judetean Buzau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings