Ce face Tomita in turul Asiei ?

Timp de două săptămâni, mai mulţi primari din ţară, printre care şi edilul Buzaului, Constantin Toma, se afla într-o misiune de lucru în Japonia, Coreea şi China, într-un schimb de experienţă organizat de Asociaţia Municipiilor din România. Misiunea de lucru în Japonia, Republica Coreea şi Republica Populară Chineză, vizeaza extinderea contactelor şi oportunităţilor care ar putea contribui la dezvoltarea schimbului de bune practici, al potenţialului economic, turistic şi investiţional al municipalităţilor membre ale A.M.R.

Timp de sase zile, 30 martie – 4 aprilie, delegatia de primari romani, a vizitat Japonia unde a avut  întâlniri cu reprezentanţi din cadrul Autorităţii Metropolitane Tokyo şi Districtul Minato, întrevedere cu Ambasadorul Viorel Isticioaia Budura, şeful Delegaţiei U.E. la Tokyo, întâlniri cu oficiali ai Municipiului Yokohama şi ai oraşului Musashino, întrevedere cu reprezentanţii Diviziei de Cooperare şi Parteneriate Locale din Ministerul Afacerilor Externe, cu reprezentanţi ai asociaţiilor de prietenie româno – nipone şi mediul de afaceri.

Incepand de astazi, Toma &Co se afla la Seul. Vizita se va desfasura in perioada 5-9 aprilie, dupa urmatorul program: întâlnire cu Guvernatorii Provinciilor Gangwon – do şi Gyeonggi – do, precum şi cu Vice – Guvernatorul Metropolei Seul, cu alţi oficiali din provinciile menţionate, cu directorii departamentelor de cooperare internaţională; tururi de documentare la obiective de interes pentru gestionarea problematicilor legate de administraţia locală (Transport Operation and Information Center şi Yeongdeungpo Advanced Water Purification Center, Seul) cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi un tur de documentare la Startup Campus Gyeonggi – do;

Incepand de luni, delegatia se va afla la Beijing. In perioada 10 – 14 aprilie sunt programate activitati precum: întâlnire cu factori de decizie din cadrul Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea şi cu oficiali din Guvernul R.P. Chineze, Primăria Beijing şi Mi Yun, întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei antreprenorilor chinezi din România şi cu Asociaţia de prietenie China – România, precum şi o întrevedere de lucru cu liderii Huawei Beijing Institute. În delegaţia oficială sunt reprezentate municipiile Alba Iulia, Bistriţa , Buzău, Călăraşi, Constanţa, Deva, Focşani, Petroşani, Sectorul 1, Satu Mare, Sectorul 3, Slobozia şi Râmnicu Valcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings