CÂTĂ DREPTATE AVEA DOMNUL PRIMAR!

In ultimile zile ale lunii decembrie, un buzoian venea cu o rugaminte adresata primarului municipiului Buzau:

„Având în vedere că s-a deschis și noua aripă din Shopping City Buzău, având parcarea proprie, devine un calvar pentru cei care trebuie sa iasă din zona parcărilor, mai ales cei care vor sa facă strângă spre contactoare, dar și cei care vin dinspre mall și vor sa între în incinta Kaufland. Este necesar un sens giratoriu, după modelul celor de la Sala Sporturilor, Spitalul Județean! Cu un nou sens giratoriu, putem lăsa pilonii puși din fața mall-ului, permanent, ba chiar amenajat un spațiu verde în locul lor prin prelungirea scuarulul!”

Iata si raspunsul prompt redactat de domnul primar

30 decembrie 2019

Se lucreaza deja pentru demararea executarii unui sens giratoriu in zona.
Sper sa-l avem chiar pana in primavara.
Va multumesc si La multi ani !

 

  FRASINET, Zodia GEMENI

In 13 iunie, la intrarea veche din Carrefour, cativa arbusti ornamentali se lafaiau in iarba abia crescuta. Semn ca lucrarile exterioare se apropie de finis si ca se trece la urmatoarea faza: amenajarea unui sens giratoriu, pe strada Frasinet, in zona de la intrarea in parcarea Kauflad – Shopping City.

Lucrarea va fi realizata cu finantarea exclusiva a Carrefour, dar si in ritmul cu care s-a lucrat la extinderea celui mai mare centru comercial din Buzau. Si daca nu s-a finalizat pana in primavara cum se promitea, se apreciaza ca de ziua Dragaicii, Sanzienele vor ajuta la taiat panglica celui mai asteptat sens giratoriu din municipiu.

 

FRASINET, Zodia RAC

Lucrarile la sensul giratoriu nu vor fi singurele de pe strada Frasinet. Aproape in aceeasi perioada, dar cu o durata mult mai lunga, vor incepe lucrari de mare anvergura. Primăria Buzău urmeaza să amenajeze o porţiune de câteva sute de metri a străzii Frăsinet, între centrele comerciale și biserica Sfântul Ștefan, pentru a deveni una dintre atracţiile oraşului. Zona va fi amenajată asemenea unei faleze, cu terase şi mori de apă, dar și cu o mică parcare pentru vizitatori și un părculeț cu alei. Lucrarea va fi realizata cu fonduri din bugetul local, în urma unui credit bancar obținut anul trecut.

Iazul Morilor

Intrebare pentru domnul primar: Buna ziua! Felicitari pt tot ce faceti domnule primar. Cand incep lucrarile la amenajarea iazului morilor? Aveti in plan si asfaltarea strazii Frasinet?

13 mai 2020

RSPUNSUL PRIMARULUI: Sper cel tarziu pe 25 mai 2020 sa se instaleze santierul acolo. S-a terminat proiectul tehnic si s-au obtinut toate avizele.
Cu siguranta, dupa finalizarea investitiei se va face si reabilitarea totala a strazii, trotuarelor si parcarilor din zona.
Va multumesc !

Chiar daca n-a fost sa fie 25 mai ziua de instalare a santierului, o intarziere de o luna nu prea conteaza. Important este ca imediat ce vor incepe lucrarile, circulatia in zona va fi restrictionata deoarece banda de circulatie de langa bordura, in sensul de mers spre Carrefour, va fi ocupata de utilaje.  Avem speranta ca santieristii se vor misca rapid, precum leii si nu ca racii, pentru ca este cunoscuta intensitatea traficului de pe strada Frasinet.

Pe unde călca azi primarul, la anul, raţele şi răţoii, vor călca apa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings