CAND MOSU ISI UMPLE SACUL…

Pentru sărbătorile de iarnă, la nivel de Consiliu Judetean,au fost alocați 500.000 de lei, suma echivalenta cu cea de anul trecut. Suma este rezonabila comparativ cu multitudinea de manifestari care urmeaza sa se puna in aplicare si mai ales cu cerintele crescande din ultima luna a anului.Cum vor fi folositi banii, vedem in cele ce urmeaza.

Startul distracției va fi dat de manifestările de 1 decembrie pentru care Consiliul Județean va pregăti cocarde, stegulețe tricolore, dar și nelipsita masă tradițională cu fasole și ciolan. Tot pentru prima zi de decembrie, CJ va sponzoriza tiparirea revistei „Strajer in calea furtunilor”, nr.26, ale caror exemplare vor fi oferite in cadrul manifestarilor organizate cu ocazia Zilei Nationale.În decembrie și Moș Crăciun va fi prezent și va stationa un timp la Muzeul Județean, unde buzoienii vor avea parte și de numeroase momente artistice susținute de artiștii Centrului Cultural de Artă.

Intreaga destasurare de forte fizico economice a primit, la sfarsitul saptamanii, aprobarea aleșilor județeni. ”Era firesc să fie așa, pentru că noi – nelucrând cu firme de PR sau cu terți – toată activitatea o facem cu personalul din Consiliul Județean și instituțiile noastre – mă refer cu specific de teatru, muzeu, centru de creație – și era normal să și pregătim sumele, pentru că este o perioadă în care trebuie să și organizăm acele evenimente: este vorba de Ziua Națională, dar și de o serie de evenimente culturale“ a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzau.

Cei 500.000 de lei urmează să fie cheltuiți, în general, la fel ca și anul trecut, pe stegulețe, cocarde tricolore, reviste cu teme speciale dedicate Marii Uniri, cadouri pentru copii și momente artistice.

O parte din bani va ajunge la Fundația Mareșal Averescu, care anul acesta a cerut Consiliului Județean suma de 17.000 de lei, pentru organizarea celei de a XI-a ediții a concursului de istorie, dar și pentru editarea revistei”Străjer în calea furtunilor”.

De asemenea, Consiliul Județean și-a anunțat participarea financiară și la organizarea Revelionului, precum și faptul că va menține obiceiul de a oferi buzoienilor, de Ziua Națională a României, o masă tradițională cu fasole și ciolan în Parcul Crâng.

De la sărbători nu vor lipsi nici Moș Nicolae și Moș Crăciun, care vor împărți daruri copiilor instituționalizați sau din familii nevoiașe, persoanelor cu handicap dar și colindătorilor, care vor ajunge la Consiliul Județean. Artiștii Centrului Cultural vor pregăti momente inedite pe tot parcursul lunii decembrie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings