CAMPIOANA, „SNOPITA” LA BUZAU

   Handbalistele de la Gloria Buzău au batut acasa pe CSM Bucuresti cu scorul fiind 21-29. În noul context, titlul din Liga Națională de handbal feminin va merge în proporție de 99% la Vâlcea.

Campioana României, CSM București a clacat lamentabil la Buzău, în fața nou-promovatei, Gloria, 21-29, informează.

Partida de la Buzău a început la ora 17:30. În minutul 57, buzoiencele au condus cu 26-21. Buzoiencele au intrat extrem de motivate pe teren. Nu le-au dat nicio șansă vedetelor de la CSM, care au părut mult prea încrezătoare.

Alina Iordache, fostul portar al CSM-ului, le-a făcut viață grea bucureștencelor. Împinse de la spate de cei 1.500 de fani, jucătoarele lui Romeo Ilie s-au distanțat și conduceau cu un incredibil 18-9 după primele 30 de minute.

Clipele de uluială din prima repriză, de la Buzău, au continuat și în partea a doua pentru bucureștence. Jovanka Radicevici, Majda Mehmedovici, Barbara Lazovici, păreau parcă deja cu gândul la Podgorica, acolo unde vor evolua din sezonul viitor. Antrenorul Dragan Djukici privea și el în gol, surprins de ceea ce se întâmplă. Buzăul zburda pe teren, Alexandra Subțirică, Maria Gedroit, Daria Ilina sau Carmen Stoleru punându-le la respect pe Bazaliu, Constantinescu, Omoregie.Frustrarea era la ea acasă. Jelena Grubisici se certa cu arbitrii, cerându-le socoteală pentru o aruncare de la 7 metri acordată ușor. Diferența de 10 goluri continua însă să persiste pe tabelă. Fanii Buzăului erau în extaz. Echipa era sigură de rămânerea în prima ligă, după acest rezultat. Scăpaseră de emoții în ultimele două etape.

Gloria Buzau, o echipa nou-promovata, are un buget de sase ori mai mic decat al CSM-ului. Făra Lekic, Cvijic, Manea, Neagu sau Kurtovic, CSM a fost nevoita sa se bazeze pe rezerve, insa chiar si asa rezultatul – 29:21 – e unul șocant, în condițiile in care Buzaul mai avea o singura victorie la 8 goluri – 28:20 cu CSM Slatina. E un eșec teribil, pe care CSM il încasează chiar in fata unor foste jucătoare – Cristina Nan sau Alina Iordache – de care s-a despărțit parca mult prea ușor.

În aceste condiții, SCM Râmnicu Vâlcea are de îndeplinit o simpla formalitate – o victorie din ultimele doua partide cu Slatina si Bistrița – pentru a cuceri primul titlu din istorie. Victoria cu Slatina de duminica viitoare, de pe teren propriu, poate declanșa deja fiesta la Vâlcea, care profita de eșecul incredibil al CSM-ului de la Buzau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings